Türkiye’de Satılmayan Arabalar: PGO Hemera

0
1761

Türkiye’de Satılmayan Arabalar: PGO Hemera… Bazı arabalar o kadar çarpıcıdır ki sizi yolculukta etkilemeyi başarırlar. Bu sözün gerçekliğini test edemesek de PGO Hemera, en eğlenceli araba modellerinden biri olduğunu kanıtlıyor. PGO, Fransız otomobil üreticisi 3 kardeş tarafından üretilmektedir. Türkiye’de popüler olmayan ve satışa sunulmayan modellerdendir. Dünyada satışa sunulmasının üzerinden 70 yılı aşkın süre geçmiştir. Fakat tarihin en önemli spor otomobillerinden biri olarak övülmektedir.  Fransa’da üç kardeş tarafından yaratılan PGO Hemera, çoğu ülkede satışa sunulmamıştır. Taklit ettiği 356’ya çok benzeyen PGO Hemera’nın motoru sürücünün arkasına monte edilmiştir. 356’dan farklı olarak, arka aksın önünde bulunmaktadır. Böylece bu araba ortadan motorlu bir modeldir. Bu durumda motor, Peugeot tarafından üretilen ve gücü yalnızca arka tekerleklere doğrudan gönderen 5 vitesli, 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir. Fakat 2012 yılında PGO, yaklaşık 180 beygir güç üreten bir BMW motoruna sahip olmuştur. Ayrıca PGO, ağırlığı azaltarak arabayı atletik tutmayı başarıyor.

200 kilometre hızın üstünde seyir edebilen bu model, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 7 saniye de ulaşmaktadır. Lüks, güzellik, ekonomi ve performansın böyle bir kombinasyonunu bulmak zordur. Fakat Hermera’da hepsi var…

PGO Hemera Bir Tür Zaman MakinesidirTürkiyede Satılmayan Arabalar: PGO Hemera

Hemera’ya baktığımız zaman tarihin farklı çağlara gittiğini görebiliyoruz. Hemera adı ilkel Yunancadan gelmektedir. Ayrıca Hemera’nın anlamı günün tanrıçası demektir. Hemera’ya her baktığımızda lüks ve deri ile kaplanan iç mekan, kendisini göstermektedir. Arabanın fotoğraflarına bakmaya başladığımız zaman kapatma tuşuna basmak oldukça zor. Tamamen modern olmasına rağmen kabinini incelediğimiz zaman direksiyon simidi, gösterge paneli ve aydınlatma sistemi klasik bir araba gibi değildir.  Gövde panelleri ve iç kısmı klasik bir araba gibi antika durmamaktadır. Ayrıca modern aktarma organları, aracın benliğini ve teknolojik olduğunu ön plana çıkarmaktadır. Fakat aracın en büyük şikayetlerinden biri de Hemera’daki süspansiyon sistemidir. Dış görünüşün aksine süspansiyon takımı aracın eski  olduğunu hissettiriyor. Düşük ağırlığı ve mükemmel dengesi, PGO’yu inanılmaz derecede çevik ve dikkat çekici derecede konforlu hale getirmektedir. Fakat aracın orijinal süspansiyonları, birçok şeyi dezavantaja çevirmektedir. Eğer Hemera’ya daha farklı ve sportif süspansiyon sistemi eklenirse aracın yetenekleri de ortaya çıkmaktadır. Daha keskin dönüşlerde, burnu mükemmel bir şekilde hareket ettiğinden dolayı motorun arkanızda olduğunu rahatlıkla hatırlatmaktadır.

Türkiyede Satılmayan Arabalar: PGO HemeraSüspansiyon değiştirildikçe araç yerini ve benliğini bulmaktadır. Ayrıca başınızın hemen arkasındaki oksijen ve nitrojeni emen hava girişinin sesi ilham verici gelmektedir. 2.0 litrelik dört silindirli motoru, araca farklı bir ses ve sürüş tarzı eklemektedir. Genellikle çok fazla güçlü arabaları seviyoruz. Fakat bu araba modeli, kompakt ve hafif tasarımı sayesinde sahip olduğu güçle insanları şaşırtmaya devam etmektedir. Sonuç olarak sert, atletik ve yetenekli bir araba modeli olan PGO Hemera, son derece başarılı bir otomobildir. Daha rahat bir şekilde özetleyecek olursak son derece keyifli ve konforludur. Ayrıca Bu araba ekonomik, konforlu ve göz alıcıdır.

Modern Kolaylıklar Sağlayan İç Mekan Özellikleri

İç mekan bazı klasik tasarım ipuçlarına sahip olsa da gerçek donanım tamamen modern olarak karşımıza çıkıyor. Elektrikli camlar, elektrikli aynalar ve mükemmel HVAC kontrollerinin tümü konfor düzeyine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca bagajda birkaç küçük çanta için yeterli alan bulunmaktadır. Fakat asıl eşya ön bagaja yüklenmektedir. Bu sistem, uzun yolculuklarınız için oldukça pratiklik sunmaktadır. Aracın size ne kadar özel hissettirdiğini artıran önemli özellikler bulunuyor. Örnek olarak Kapı kolları tamamen benzersizdir. Kapıyı açmak için mekanizma yukarıya doğru çekilmektedir. Böylece bu tasarım ve mekanizma, alışılmış tasarımlardan çok farklıdır.  İç mekan modern ve konforlu olduğu gibi özel hissetmenizi sağlıyor. “Türkiye’de Satılmayan Arabalar: PGO Hemera” adlı içeriğimizdeki araba modeli oldukça özel ve farklı bir araçtır. Fakat PGO Hemera, birçok ülkede satışa sunulmamıştır. Örnek olarak Fransızlar tarafından üretilen PGO Hemera, Türkiye’de olduğu içi Amerika’da da satışa sunulmamıştır. Akıllarda yer eden fakat kimse tarafından incelenemeyen nadir otomobil modellerinden biri olan PGO Hemera, son derece başarılı bir tasarıma sahiptir. Ayrıca başarılı tasarımı, yetenekli motor performansı ile bütünleşmektedir. Bu aracın en büyük dezavantajlarından ve sorunlarından biri olan süspansiyon sorunu da yeni spor parçalar eklenerek iyileştirilebilmektedir.

Güncel İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here