Şüphesiz elektrikli arabalar otomotiv sektörünün parlak geleceği. Bu bariz belli olduğu için otomotiv devleri de bu alanlardaki çalışmalarını iyiden iyiye arttırmış durumdalar. Giderek tüm kusurlarından arındırılan elektrikli otomobiller için yakın zamanda yeni bir kolaylık daha getirildi. Bu kez bu gelişmenin altında Porsche imzası var. Porsche aynı anda 10 otomobili birden şarj edebilen mobil şarj istasyonunu tanıttı. İsmi Porsche Turbo Charging olan bu istasyon Audi’nin şarj konteynerlerini ve Tesla’nın mobil Supercharger’ını andırıyor.

Audi Şarj Konteyneri
Audi Şarj Konteyneri

Bu sistemin özellikle uzak yerlerde ve çeşitli etkinliklerde kullanılması amaçlanıyor. Hem mobilitesi ile hem de aynı birçok aracı birden şarj edebilmesiyle her açıdan avantajlı ve kullanışlı olması da takdire şayan. Sistem Alman teknoloji firması olan ADS-Tec ve Porsche ortaklığıyla gerçekleştirildi. Bu devasa şarj ünitesi 30 tam dolum sağlayabilecek bir bataryaya sahip.

Porsche Turbo Charging

Porsche Turbo Charging Denendi ve Tam Not Aldı

Geçtiğimiz günlerde ilk kez Hungaroring pistinde gün yüzüne çıkan bu sistem için Porsche cephesinden yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Budapeşte’deki Hungaroring, sadece birkaç gün önce özel bir Porsche Track Deneyiminin mekanıydı ve “Soul on Track” müşterilere Taycan’ı pistte test etme fırsatı sundu. Bu tür sürüş etkinlikleri, organizatörlere belirli bir zorluk çıkarıyor, ancak çok sayıda Taycan arabasının hızlı ve aynı anda şarj edilmesi gerektiğinde, yerel altyapı her zaman işe yaramıyor. Pazarda tatmin edici bir çözüm bulunmayan Porsche, kendi çözümünü yaratmakta zaman kaybetmedi. Projedeki ortağı olan Alman “ads-tec” şirketi ile birlikte, tescilli bir şarj sistemi ve tampon depolama ünitesi olan yedi mobil şarj kamyonu üretti.”

Ayrıca Porsche’de deneysel pazarlama direktörü olarak görev yapan Ragnar Schulte ise söz konusu kamyonları -40 derecede dahi birçok yerde kullandıklarını ve bu Porsche Turbo Charging kamyonları sayesinde toplamda 5.000’den fazla tam dolum gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu süre zarfında kamyonları çokça deneme fırsatı elde ettiklerini ekleyen Schulte, bu sisteme tam not verdi.

Porsche Turbo Charging

Geleneksel içten yanmalı motorların dünyamıza verdiği zararı görünce elektrikli otomobillerin yayılmasına katkı sağlayabilecek her faaliyet gözümüzde kahramanlık olarak değer kazanıyor. İçten yanmalı motorların zararları ile ilgili olan yazımızı okumak için buraya tıklayın.

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here