Android Auto Yeni Güncellemeyle Kablosuz Çalışacak

2
9022
android auto

Android Auto kullanmak için kablo bağlantısı artık tarih oldu. Son güncelleme ile birlikte Android 11 sürümüne sahip olan tüm cep telefonları kablosuz ve sorunsuz bir şekilde Android Auto’ya bağlanabilecek.

Android Auto Nedir?

Android Auto, en basit tanımıyla Google’ın Apple CarPlay’e karşı yaptığı hamledir diyebiliriz. Bu uygulama cep telefonunuzun ekranını gayet kullanışlı bir arayüz ile otomobilinizin dijital ekranına aktarır (tabi otomobiliniz Android Auto’yu destekliyorsa.). Bu sayede sürüş esnasında çok rahat bir şekilde cep telefonunuza gelen aramalardan ve mesajlardan haberdar olabilirsiniz. Sesli komut sistemiyle entegre olarak çalışan bu uygulama gelen mesajları “mesajı oku” dediğinizde size okuyor ya da örneğin saati veya başka merak ettiğiniz bir şeyi sorduğunuzda hemen cevaplıyor. Telefonunuza bir arkadaşınız konum attığında onu otomatik olarak yol tarifine dönüştürüyor. Anlayacağınız otomobilinizi, özelliklerini saymakla bitiremeyeceğiniz bir asistana dönüştürüyor.

Ülkemizde Google Play üzerinden erişimi mümkün olmayan bu uygulamanın apk’sını android.com/auto bu linkten ya da APK Pure tarzı APK yükleme sitelerinden indirip deneyebilirsiniz. Uygulama, son güncellemeye kadar Samsung’un Galaxy cihazlarında ve Google’ın Pixel cihazlarında kablosuz olarak kullanılabiliyor, kalan diğer android telefonlarda kablo aracılığıyla kullanılıyordu. Üstelik kablonun kalitesi düşük olduğunda çok kötü bir performans sergiliyordu. Ama o gün geldi. Android Auto güncelledi ve artık Android 11 işletim sistemine sahip tüm telefonlar bu uygulamayı kablosuz bir şekilde kullanabilecek.

android auto logo
Logo

Android Auto ve Apple CarPlay gibi uygulamalar şimdiye kadar üretilen otomobillerin pek çoğunda desteklenmese de yeni çıkan otomobiller için olmazsa olmaz bir uygulama. Kullanımı zamanla artacak olan bu tarz asistanlar hayatımızı oldukça kolaylaştıracak ve belki de hayatımızı kurtaracak. Yapılan araştırmalara göre araç kullanırken telefonla ile ilgilenmek ile hemen hemen alkollü araç kullanmak ile eş değer olduğu söyleniyor. Bunun için bu yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Android Auto’nun özelliklerini daha iyi anlamak için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Arabam.com ailesi olarak, keyifli ve mutlu yolculuklarımız yasa dönüşmesin diye, araba kullanırken gözünüzü yoldan ayırmamanızı rica ediyoruz. Güvenli sürüşler!

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Otomobilinizi Anında Satmak için Hemen Tıklayın!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here