M Endurance Zinciri ile Zincir Yağlama Devri Bitti

1
3124
bmw m endurance

BMW Motorrad, gerginlik ayarı ya da yağlama gerektirmeyen M Endurance zincirini tanıttı. Endüstriyel elmas ile kaplanan M Endurance, sürtünmeyi ve aşınmayı engellediği için bakım gerektirmiyor.

Bazı insanlar için bir ulaşım aracı bazıları için de bir tutku olan motosikletler, tıpkı bir çocuk gibi bakım ister. Siz motosikletinize iyi bakmazsanız, motosikletiniz çok yakın bir zamanda hiç hoşunuza gitmeyecek bir sürpriz ile karşınıza çıkabilir. İlgisizlik birçok konuda olduğu gibi motorlu taşıtlar dünyasında da olumsuz sonuçlar doğurur. Bazı insanlar bu taşıtları sadece ulaşım aracı olarak kullanır ve bir aksilik çıkana kadar da hiçbir şeyiyle ilgilenmez. Arıza oluştuğunda da hemen servise koşar ve daha önceden yapılacak küçük bir müdahale ile kurtulabilecek arızalar için bir sürü para öderler. Ama onları da yargılayamayız. Belki zamanları belki de ilgileri yoktur. Ancak bir motosiklet sahibi olmanın en zevkli yanlarından birisi de onu tamir edebilmektir. Bu zevkten mahrum kaldıkları için onlara üzülsem de BMW’nin yeni icadı ile onları sevindirebilirim. M Endurance, bakım gerektirmeyen zincir.

m endurance zincir
BMW M Endurance

M Endurance Zincir Nasıl Çalışır?

Tüm motosiklet kullanıcılarının da bildiği gibi motosiklet zincirleri, periyodik aralıklarla bakıma ihtiyaç duyar. Zincirin gerginliğinde ya da yağlanmasında bir problem olursa vites geçişleri sırasında sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu da size hayati bir tehlike olarak geri dönebilir. Bu konu üzerine yoğunlaşan BMW Motorrad, geliştirdiği M Endurance sayesinde bakımları ihmal etseniz dahi sizi güvende tutacak bir sistem icat etti.

BMW S 1000 RR ve BMW S 1000 XR’de bakım gerektirmeyen zincir, standart paketle gelecek. Hali hazırda bu modellere sahip olan sürücülere ise daha sonradan takılabilecek. M Endurance zinciri, yağlayıcıyı silindirler ve pimler arasında tutmak için standart bir X halkası kullanıyor. Ve BMW, burçlara ve silindirlere eklediği endüstriyel elmas ile zinciri sağlam tuttuğu için zincirin, temizlik ve yağlamaya gerek kalmadan yıllarca sorunsuz çalışabileceğini iddia ediyor.

m endurance

Fiyat

BMW dışındaki motosikletlerde kullanılıp kullanılamayacağı konusunda hiçbir bilgi verilmeyen bu özel zincirin fiyatları ise Avrupa standartları için makul bir seviyede. Sadece zincirin fiyatı 340 dolar olarak belirlenmiş olsa da güncel kurla Türk lirasına çevirdiğimizde 2.500 lira + vergi gibi ütopik bir fiyat ortaya çıkıyor. Dişli ve çarkın da dahil olduğu tüm setin fiyatı ise 507 dolar olarak belirlenmiş yine onu da Türk lirasına çevirirsek 3.730 lira + vergi gibi bir fiyata tekabül ediyor.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here