SsangYong Korando Sports, Güney Kore’li Otomotiv üreticisi ve aynı zamanda dünyanın önemli çelik üreticilerinden biri olan şirketin çatısı altında bulunuyor.

Korecede SsangYong ikiz ejder anlamındadır. Son dönemde oldukça donanımlı araçlar üreten firma, özellikle güvenlik anlamında kullanıcısına önemli avantajlar sağlıyor.

Tüm güvenlik donanımlarını standart olarak sunma hedefi olan marka, EuroNcap testlerinden aldığı başarılı sonuçlar ile dikkat çekmeyi başardı.

Ülkemizde satışları yükselen ve bir çok şehirde servis ağını kuran şirketin, Türkiye için herhangi bir yedek parça sıkıntısı yok.

SsangYong Korando

Araçlarında kullandığı, çelik ile güçlendirilmiş şasileri ile çok daha güvenli ve konforlu yolculuklar yapmanıza imkan sağlıyor.

 

SsangYong Korando Sports Teknik Özellikleri

Türkiye, 1990’ların başına kadar başarısı tartışılır seviyede de olsa net olarak tarım ülkesiydi. Geniş araziler, köyde yoğun nüfus, tarımsal ve hayvansal üretim dikkat çekiyordu.

1980’lerden itibaren ‘köylü olmak’ küçümsenir oldu. Bu toplumsal algının da etkisiyle birleşen çifçi kazancının yok seviyelere gelişi tarımsal ve hayvansal üretim isteğini ortadan kaldırdı.

Şimdi nüfusumuzun neredeyse tamamı şehirli. ‘Bu konunun otomotiv endüstrisi ile ya da arabalarla ne ilgisi var’ demeyin! 1990’lara kadar bu ülkede pikap satışları epey dominanttı. Şimdi gerçekten sınırlı sayıda pikap alınıyor.

Bu da üreticiyi ülkemize ürün getirme konusunda düşündürüyor. Tüm bunları bir kenara koyarak bakacağımız model ise SsangYong Korando Sports. Şık, havalı, kullanışlı ve çok konforlu bir pickup modeli. Gelelim detaylara…

SsangYong Korando

Dizel Korando Sports Teknik Özellikleri

SsangYong Korando

Aracın motoru sıralı, önde, uzunlamasına konumlanmış turbo motor. Korando Sports motoru silindir subabp sayısı 4/16.  SsangYong Korando motor silindir hacmi: 1998cc. SsangYong Korando motorunun maksimum güç değeri:  113kW/155HP 3400-4000 d/d.

Korando Sports hızlanma verileri ise şöyle:

0-50km/s: 4.0 sn

0-80km/s: 8.7sn

0-100km/s: 12.0sn

0-120km/s: 18.6n

Maksimum hızlanma verisi: 170.4 km/s

SSangyong Korando Sports Yakıt Tüketimi Nasıl?

Fabrika verilerine göre Korando Sports pick-up modeli 100km’de ortalama 7.7 litre yakıt tüketiyor.

Korando Sports Boyutları Nasıl?

SsangYong Korando

Uzunluk: 499*mm

Genişlik: 1910mm

Yükseklik: 1790mm

Dingil mesafesi: 3060mm

Yakıt deposu: 75litre

Ağırlık: 1895kg

Yükleme alanı: 745kg

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

SsangYong Korando   SsangYong Korando

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here