Honda Civic Sedan Dizel İncelemesi

0
13911
Honda Civic Sedan Dizel İncelemesi

Honda Civic sedan dizel modelini inceledik. Dizel Civic almayı düşünenler için aracın motoru, tasarımı, yakıt tüketim miktarı ve fiyat listesiyle birlikte Honda Civic Sedan dizel incelemesi.

Sıfır Honda Civic Sedan ilanları için buraya tıklayın!

Honda Civic Sedan İncelemesi

Pek çok oto haber portalında “beklenen  Civic” başlığıyla tanıtılan Honda Civic Sedan modeli, gerçekten de özellikle Türk kullanıcının beklediği bir versiyon. Biz de 1,6 litre i-DTEC dizel Civic modeline biraz daha yakından baktık. İşte Honda Civic Sedan  hakkında detaylar…

1. Honda Civic Sedan Motoru Hakkında Bilgiler

Motor, sıralı ve dört silindirli. Dizel Civic motorunun hacmi 1597cc. Motorun maksimum gücü 120HP- 4000 d/d. Maksimum tork verisi 300Nm-2000d/d. 

2. Honda Civic Sedan Dizel Hızlanma Verileri

Maksimum hız değeri 201 km/s. 0-100km/s hızlanma verisi ise 10.0sn. 

3. Honda Civic Sedan Yakıt Tüketimi Nasıl?

Honda Civic sedan yakıt deposunun hacmi 46 litre. 46 litrelik dizel motor yakıt kapasitesi ile 100km’de ortalama 3,4 litre tüketim yapıyor. C02 salınımı ise 91gr/km şeklinde ölçülmüş. Yakıt tüketimine çok etki eden toplam boş ağırlık verisi ise 1385kg. 

4. Türkiye’de Üretilecek!

Türkiye’de üretileceği basına duyurulan Honda Civic Sedan  modeli, i-DTEC teknolojisine sahip. Sıfır Honda Civic sedan  fiyatı ise 121 bin TL bandında. Gelecek ay otomatik versiyonu da satışta olacak. 

5. Honda Civic Sedan Donanım Seçenekleri

Ayrıca Premium, Elegance, Executive şeklinde üç farklı donanım var. 

6. Yeni Honda Civic Sedan Motorundaki Farkları

Diğer yandan  motor üstüne döküm kaburga eklemesiyle dayanıklılık arttırılmış. Ancak bu kaburga yapısı ses yalıtımına da yardım etmiş. Motor sesi çok duyulmuyor. Yeni motor soğutma sistemi de çok başarılı. 280 gr hafifleyen motor, çelik pistonlarla titreşimi de azaltmış. 

7. Honda Civic Sedan Kullanıcı Yorumları Nasıl?

Yüksek devirlerde motor sesinin duyulduğunu ancak bu kadar yüksek devire geçene kadar neredeyse benzinli motordan farksız bir konfor sunduğu not edilmektedir. Ayrıca Motor gürültüsünün azlığını öven kullanıcılar yol gürültüsünden şikayet etmiş. Diğer yandan 519 litrelik bagaj hacmi, pek çok kullanıcı için yeterli bulunmuş. Ayrıca bagaj yüklemesinin de konforlu olduğu not edilmektedir. 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here