Clio 4 1.5 dCi EDC GT-Line İnceleme

0
2992
Clio

Ülkemizde son dönemlerde dizel/otomatik furyası inanılmaz bir şekilde artıyor. Bunun sebebi elbette ki yakıt fiyatları ve artan şehir içi trafiği. B sınıfının ufak canavarı Clio bu iki sorunun da üstesinden gelebiliyor.

Clio 4 GT-Line Tasarım

90 yılından beri üretilen Clio, 2012’de 4. Nesli ile karşımıza çıkıyor. Tasarım detaylarında oldukça sade ve göze hoş gelen bir görünüme sahip. Özellikle kırmızı rengi ile o yıllarda küçük sınıfa renk katan otomobillerden olmayı başardı.

Tasarımda es geçilmemesi gereken bir nokta ise arka kapı kollarının gizlenmesiydi. Bu sayede araç sportif bir görünüm elde ediyordu. İç mekandaki piano black kaplamalar ve büyük multimedya ekranı bu görünümü tamamlıyordu.

Clio

Ek olarak ele aldığımız model GT-Line olduğu için Icon donanıma ek olarak sportif parçalar ile destekleniyor. 16 inç jantlar standart, 17 inç jantlar ise opsiyonel olarak sunuluyor.GT-Line seçerseniz gündüz LED farları sabit olarak sunuluyor.

Clio

Altyapı

Altyapı olarak 3. Nesil şasesi kullanılıyor olsa da Clio 4 yol tutuş bakımından oldukça başarılı. Geliştirilen süspansiyon takımı ve yenilenen direksiyon Clio’yu sınıfında ortalamanın üzerinde tutabiliyor. Yol tutuş bakımından, şüphesiz genişletilmiş iz mesafesi ve dingil aralığı büyük rol oynuyor. Ayrıca Clio, amotisör üzerindeki darbe emicilerinde ve alt salıncakta yapılan geliştirmeleri sayesinde daha sessiz ve titreşimsiz ilerleyebiliyor.

Motor ve Şanzıman

1.5 litrelik tüm dünyada kendini kanıtlamış olan dizel motor, 90 beygir güç ve 220Nm tork üretebiliyor. Bu tork değerini 1.500 devirden itibaren çok net hissedebiliyorsunuz. Bu sayede şanzıman kısa sürede üst viteslere çıkabiliyor ve ciddi bir yakıt ekonomisi sağlıyor. Altı ileri vitese sahip olan EDC şanzıman ile motor çok uyumlu çalışıyor. Tüm bunlar Clio’nun hafifliği ile birleşince ortaya çok iyi performans ve yakıt verimliliği çıkıyor. Fabrika verisi 100 km’de 3.7lt olsa da bu değeri yakalamak hayal değil. Günlük normal kullanımda 100km’de  4-5 litre arası yakıt harcamak mümkün. Yani 45 litre yakıt alabilen Clio, 1000km’ye kadar yol yapabilir.

Ekstra

Tekrar içeriye geçersek; R-Link multimedya ekranı son derece kullanışlı ve eğlenceli. Yol bilgisayarına ekstra olarak farklı bilgiler ve sürüşünüzü puanlayan bir asistan mevcut. Daha fazlasını isterseniz telefonunuzun internetini R-Link ile paylaşıp Twitter’a bile girebilirsiniz. Ayrıca içerisinde gelen R-Sound ile aracın gaz tepkimesine göre yapay bir motor sesini içeride dinleyebilirsiniz. Bu özellik devamlı kullanılmasa bile eğlenmek için birebir.

2. El Renault Clio İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here