2022 Audi Q5 Sportback Genel Bakış

2022 Audi Q5 Sportback, daha yüksek bir fiyat etiketi için daha az iç alan ve garip dış oranlar sunan bir başka SUV “coupe” dir. İki versiyon mevcut olacak. Standart Q5 Sportback, turboşarjlı 4 silindirli bir motora sahipken, performans ayarlı SQ5 Sportback turboşarjlı bir V-6 motora sahiptir. Audi’nin beğenilen Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi standarttır. Audi, Meksika’da yeni 2022 Q5 Sportback’i inşa edecek ve şirketin 2021 yazına kadar şirketin bazı galerilerine gelmesi planlanıyor.

Kısa Bilgiler
  • Q5 ve SQ5 model serisi
  • Fastback stil = daha az kargo alanı
  • Standart S-line tasarım ipuçları
  • Mevcut yeni OLED arka lambalar
  • Turboşarjlı 4 silindirli veya V-6 motor
  • Standart Quattro AWD
  • En son güvenlik ve bilgi-eğlence teknolojilerini içerir
  • Meksika’da üretilmiştir
  • 2021 yazına kadar satışta

Dış Özellikleri

Audi’nin SUV serisindeki daha sportif misyonu göz önüne alındığında, Q5 Sportback standart S-line dış detaylara sahip. Gövde renginde kaplama, eşlik eden fotoğraflarda görülen SUV’nin Avrupa versiyonlarındaki gri kaplamanın yerini alıyor.

2022 Audi Q5 Sportback Genel Bakış: Dış Özellikler

Standart LED farlar yolu aydınlatır ve Audi’nin matris tasarımlı LED teknolojisi mevcuttur. SQ5 Sportback, bir dizi yeni arka organik ışık yayan diyot (OLED) arka lambaya sahip. Eller serbest elektrikli bagaj kapağı standarttır.

İç Özellikler

Standart Q5’i yansıtan bir gösterge paneli ile donatılmış olan Q5 Sportback, delikli deri ile spor destekli ön koltuklar ekler. Çeşitli renkler ve gösterge paneli döşeme kaplamaları mevcuttur.

2022 Audi Q5 Sportback Genel Bakış: İç Özellikler

Audi, Q5 Sportback’in Arka Bank Koltuk Plus ile birlikte geldiğini ve koltukların öne ve arkaya kaydığını ve ayarlanabilir koltuk arkalığı açıları sunduğunu iddia ediyor. Audi, kargo alanı boyutlarını tanımlamasa da, Q5 Sportback’in daha yüksek tavan çizgisi ile, eşyalarınızı standart Q5 kadar tutmayacaktır.

2022 Audi Q5 Sportback Motor Özellikleri

Standart spesifikasyonda, Q5 Sportback, hafif hibrit turboşarjlı 2.0 litre 4 silindirli motora sahiptir. 261 beygir gücü ve 370.13 Nm tork ve bol miktarda güç sağlamalıdır. Bununla birlikte, maksimum performans için, Audi SQ5 Sportback, 349 beygir gücü ve 500 Nm tork üreten turboşarjlı 3.0 litrelik bir V-6 sağlar.

2022 Audi Q5 Sportback Genel Bakış: Motor ve Performans

Her iki versiyonda da sürücünün güç aktarım mekanizmasını ve diğer araç ayarlarını belirli tercihlere göre kalibre etmesini sağlayan Audi Drive Select bulunuyor. SQ5, standart bir uyarlanabilir sönümleme süspansiyonuna sahiptir ve sürüş yüksekliği ayarlı isteğe bağlı bir havalı süspansiyon sunar.

Değişken direksiyon oranına sahip dinamik direksiyon isteğe bağlı olarak mevcuttur. Düşük hızlarda hafif çaba desteği ve daha hızlı yanıt sağlar ve daha yüksek hızlarda daha fazla yön kararlılığı ile daha yüksek çaba desteği sağlar.

Güvenlik

Audi, Q5 Sportback’i, yoğun trafiği daha katlanılabilir hale getiren bir sürüş yardımı olan trafik sıkışıklığı yardımlı adaptif hız sabitleyici ile donatacak. Ek olarak, SUV ön ve arka park sensörlerine, kör nokta uyarısına, şeritten ayrılma uyarısına ve Pre-Sense çarpışma hazırlık teknolojisine sahip olacak. Şirket bunlardan hangisinin standart veya isteğe bağlı olacağını belirlemedi.

Teknoloji

Her Q5 Sportback, Audi’nin 25.65 cm dokunmatik ekranlı üçüncü nesil MIB3 bilgi eğlence sistemine sahip olacak. Bu yeni Audi SUV için teknoloji yükseltmeleri arasında navigasyon, Bang & Olufsen 3-D premium ses sistemi, Audi Phone Box kablosuz akıllı telefon şarjı ve sinyal güçlendirici, Audi Virtual Cockpit dijital enstrümantasyon ve bir baş üstü ekranı yer alıyor.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here