Büyük karşılaştırma; 2021 Ford Mustang Mach-E vs 2020 Tesla Model Y. Tesla’nın Model Y otomobilleri Ford‘un elektrikli crossover’larına karşı.

2021 Ford Mustang Mach-E VS 2020 Tesla Model Y

Büyük otomotiv rekabetleri her zaman var olmuştur. Ancak her rekabet, bir başlangıç ​​hikayesine sahiptir. EV’ler daha yaygın hale geldikçe, yeni rekabetler ortaya çıkmaya başlıyor. Tesla, diğer tüm elektrikli araçların sunduklarından daha fazlası için çalışıyor. Markanın tescilli DC hızlı şarj ağı gerçekten rakipsiz.

EV alıcıları için yolda otomobillerini şarj etmek önemli bir husustur. Ancak tek önemli konu bu değil. Gazla çalışan arabalar gibi, EV’ler de bizi evden uzağa taşımak için kullanılan cihazlardan daha fazlasıdır. Gücü ne olursa olsun, iyi bir araba iyi yol almalı, eğlenceli ve canlı bir sürüş deneyimi sağlamalı. Ancak aynı zamanda konforlu, rafine olmalı ve mümkün olan en iyi değeri sunmalıdır. Yeni Ford Mustang Mach-E, büyük pilli dört tekerlekten çekiş formunda, Amerikan’nın bu iki markası için uzun ve sert bir rekabet başlatacağı kesin olan Model Y Performance’ın bir tür rakibidir. 2021 Ford Mustang Mach-E VS 2020 Tesla Model Y

E4X trimindeki Mach-E, şarjlar arasında 435 km gidebilir ve Tesla ise 468 km gider. Model Y Performance, 346 hp Mach-E Ford’un en doğrudan rakibi olmadığını söyleyelim. Y Performance, yaklaşmakta olan 480 beygirlik Mach-E GT ile daha iyi bir rakiptir. Bununla birlikte Model Y Performance’nin, ön asenkron AC motor için 178 beygir gücü ve arka senkron motor için 240 beygir gücü mevcut. Kusursuz bir eşleşme olsa da, daha az güçlü olan Model Y, muhtemelen bitirme sırasını etkilemezdi. Ancak bu, Tesla ve Ford için yeni bir rekabeti doğurduğu için kesinlikle daha birçok karşılaştırmanın ilki.

Tesla Model Y

Avantajları: Rakipsiz bir hızlı şarj ağa erişim, kas-araba düz çizgi performansı, fren çekiciliği.

Dezavantajları: Bağlantısı kesilmiş kasa, zahmetli yapı kalitesi, tüm kontroller için tek ekran hala çalışmıyor.

Bu Model Y tam bir baş belasıdır. Esasen daha uzun bir Model 3 biraz farklı bir tekerlek ve lastik kombinasyonuna sahip. Model 3’te daha yüksek bir tavan, daha büyük tekerlekler ve lastiklerden daha uzun dişliler var.

2021 Ford Mustang Mach-E VS 2020 Tesla Model Y

Y’nin sahip olduğu en iyi avantajlarından biri Otomatik Pilottur. Ve diğer sürücülerin Tesla’nın kendi kendine sürüş yapabilme kabiliyetine olan ilgisinden yola çıkarak, uygulamalı teknoloji, alıcılar için önemlidir. Sistem henüz tam olarak hazırlanmadı. Ancak 10.000 ABD Doları Tam Kendi Kendine Sürüş seçeneğini seçmeniz koşuluyla güncellemeler ve değişiklikler her zaman kullanıma sunuluyor.

Performans ve Menzil

Y’nin ne kadar güç ürettiğini tam olarak bilemiyoruz. Model Y’nin iki motoru aracı 3,6 saniyede 96.5 km/saat’e çıkmasına izin veriyor. Bu değer ile gaz yakan Mustang’lerin çoğunun tozunu alırsınız. Menzil testinde Model Y, bir elektrikli araç için harika bir sonuç olan 370 km yol kat edebiliyor. Ancak daha büyük bir pile sahip daha ucuz Mach-E aynı testte 402 km yol kat etti.

Tesla, Pirelli P Zero PZ4 Elect lastiklerini Performance versiyonuna uyarlar. Bu yapışkan yaz lastikleri o kadar verimli değildir ve menzili daha özel düşük yuvarlanma dirençli kauçuk kadar genişletemez. Bu lastiklerin en büyük avantajı, çok fazla kavramaya sahip olmalarıdır.

İç Mekan ve Bilgi Eğlence Sistemi

Y’nin küçük çaplı direksiyon simidini döndürmek, onu döndürmek için çok çaba gerektirir. Güç iletişimsel ve doğal olduğu sürece, yüksek çabalarda sorun yok, ancak Y’ler oldukça hissiz. Düz gitmekten saptığınızda ve köşelere bükülmeye başladığınızda, Y biraz gergin olur.

2021 Ford Mustang Mach-E VS 2020 Tesla Model Y

Hatalardan bahsetmişken, Tesla’nın bilgi-eğlence sisteminde ufak tefek sıkıntılar var. Hatta biraz zorlama ile çoğu kontrol işlevsiz kalabiliyor. Aynaların ayarlanmasından sileceklerin açılmasına kadar otomobilin neredeyse her işlevi büyük bir ekran üzerinden yapılıyor. Tesla, farklı hissettiren ve benzersiz bir şarj altyapısına sahip araçlar yapıyor. Model Y’nin iç tasarım fütüristik görünüyor ve ayrıca hızlanması bağımlılık yapabilir.

2021 Ford Mustang Mach-E VS 2020 Tesla Model Y

Ford Mustang Mach-E

Avantajları: İnanılmaz değer, sınıfının en iyisi ürün yelpazesi, harika yol ve rüzgar sesi yalıtımı.

Dezavantajları: Güç aktarma organları V-8’den daha güçlü dörtlü Mustang’dir. Ağırlığını virajlarda hissedebilir, şasi sınırları turbo Mustang’in altındadır.

Bir EV SUV için Mustang adını kullanmanın akıllıca olduğunu düşünseniz de düşünmeseniz de, buna genellikle Mach-E adını veriyoruz.

2021 Ford Mustang Mach-E VS 2020 Tesla Model Y

Mach-E otoyol boyunca 68 desibel beyaz gürültü uğultusu yapar. Tesla Model Y’de ise bu beyaz gürültü 70 desibeldir. İki desibel çok fazla görünmeyebilir, ancak ses basıncı logaritmik bir ölçektir. Tesla’dan Ford’a geçtiğinizde, Model Y’deki izolasyon eksikliği belirgindir ve Ford’un biraz daha rafine görünmesini sağlar. Yol, lastik ve rüzgar gürültüsünden yalıtım, lüks otomobillerin ayırt edici özelliğidir. EV’lerin motoru yoktur, bu nedenle yol gürültüsü, rüzgar hızı ve süspansiyon takırtısı çok daha belirgindir. Mach-E gibi iyi izole edilmiş bir EV, iç mekandaki plastik parçaların bazılarının ucuz ve sert çeşitlilikte olduğunu fark edene kadar oldukça iyi bir lüks izlenimi veriyor.

Performans ve Menzil

Mach-E’nin en büyük spesifikasyon kazancı, 121 km hızla giderken 402 km gitmesine yardımcı olan 88,0 kilowatt saatlik büyük pilinden geliyor. Tesla’nın aksine Ford, özel bir DC şarj cihazı ağını kullanmıyor. Bu nedenle Mach-E’ler Electrify America, ChargePoint ve EVgo gibi üçüncü taraf şarj cihazlarına güvenmek zorundadır.

2021 Ford Mustang Mach-E VS

Hız olarak Mach-E Tesla’nın gerisinde kalıyor. Yapışkan Pirellis ile eşleşmeyen dört mevsim kauçukta, 4838 kiloluk Mach-E 4,9 saniyede 96.5 km/saat hıza ulaşır. Mustang’i daha az agresif bir şekilde sürün. Böylece direksiyonun hassasiyeti ve yol tutuşunun güvenliğini artacaktır.

İç Mekan ve Bilgi Eğlence Sistemi

Mach-E’nin iç kısmında 15.5 inçlik bir ekran var. Ancak Ford tüm kontrol yerlerini tek bir dokunmatik ekrana koymuyor. Sürücünün hemen önünde, göstergeler ve diğer bilgiler için daha küçük bir ekran var. Ancak Ford, üzerinde oynanan dikkat dağıtıcı animasyonların iyi bir fikir olduğunu düşünmüş. Basit bir dijital hız göstergesi yeterli olacaktır. Hem Model Y hem de Mach-E, kapı kollarını yeniden tasarlamanın gerekli olduğunu düşündü. Ford’un elektronik olarak kapıyı açan küçük düğmeleri var. Ancak kapıyı düğmeden açmaya alışmak biraz zaman alıyor.

2021 Ford Mustang Mach-E VS 2020 Tesla Model Y

Mach-E’nin koltukları, Tesla’nın sert koltuklarından daha rahat. Tesla’nın tepesinde otururken Ford’un koltuklarında oturuyorsunuz. Her ikisi de yetişkinleri saatlerce rahat ettirmek için yeterince geniş bir arka koltuğa sahip değil. Ancak Ford kargo odasında dar bir zafer elde ediyor.

Sıfır Km Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here