2015 Porsche 911 GT3 RS İncelemesi

2015 Porsche 911 GT3 RS, McLaren 675 LT gibi güçlü diğer rakiplerinden ucuza satılmaktadır. Fiyatı ne olursa olsun, sürüş meraklıları ve pist günü hayranları, RS’nin yeteneklerinden ve genişliğinden memnundurlar. GT3 RS şimdiye kadarki en iyi Porsche’lardan biridir.

Motor sporları her zaman Porsche markasının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Teknolojiyi pistte test ederek, birçok yarış inovasyonu ile kendini en iyi hale getirdi.  ‘991’ nesli 2015 Porsche 911 GT3 RS ile ilgili fark edeceğiniz ilk şey , o çıkıntılı ön tasarımı, ön tekerlek dodikleri üzerindeki açık hava delikleri, çift çıkış egzozlu daha derin arka tampon ve devasa bir kanattan oluşan heybetli aerokittir. Karbon fiber kaput ve kanatlar, magnezyum tavan ve polikarbonat arka camlar  ile ciddi anlamda hafiftir: sadece 1.420kg.

495bhp ve 460Nm tork pompalayan 4.0 litrelik düz altı silindirli motora sahiptir. Ferrari ve McLaren gibi rakip üreticiler CO2 emisyonlarını azaltmak ve gücü artırmak için turboları tercih ederken, Porsche mühendisleri serideki en zorlu model için kararlı bir şekilde silahlarına bağlı kaldılar.

2015 Porsche 911 GT3

GT3 RS’in Kalbinde PDK Mevcut

Motoru redline’a kadar sıkarsanız, motorun uluması bağımlılık yapar. Sunulan çok sayıda tork ile inanılmaz derecede esnektir. Süper hızlı ve pürüzsüz yedi vitesli PDK çift debriyajlı vites değişimini kullanarak kısa vites değiştirme (normal GT3 gibi, manuel seçenek yoktur) ve neredeyse fark edilemeyen değişiklikler sayesinde yine de hızlı ilerleme kaydedebilirsiniz. Ayağınızı zeminde tutun ve launch kontrol ile RS resmen 0-100 km / s’den 3,3 saniyede hızlanarak 193 mil / saat maksimum hıza çıkacaktır.

2015 Porsche 911 GT3

911’in arkadan motorlu düzeni, virajlarda büyük bir kavrama olduğu anlamına geliyor. Ancak çok keskin yarış arabası görünümüne rağmen, RS inanılmaz bir denge ve öngörülebilirlik seviyesi var. GT3’ten en iyi şekilde yararlanmak için hızlı ve hassas olmanız gerekir. Herhangi bir 991 model Porsche’de şimdiye kadarki en iyi elektrik destekli kurulum olduğu için kısmen direksiyon sayesinde sağlanıyor.

Büyük lastikler, otoyol hızlarında bir lastik kükremesine neden olur ve ağırlığı azaltmak için daha az ses yalıtımı, vücudun altından çıkan her taşı duyacağınız anlamına gelir. Ancak, 918’in sabit karbon fiber kova koltukları bol konfor sunan uzun yolculuklar için hala çok uygun bir otomobil.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here