Zorunlu Hız Sınırlama Sistemine Avrupa Parlamentosu’ndan Onay!

0
5897

Avrupa Parlamentosu, yeni otomobillerin hız sınırlaması ile üretilmesi teklifini onayladı. Şimdi merak edilen şey ise Avrupa Birliği’nin bunu, kabul edip etmeyeceği.

Zorunlu hız sınırlama sistemine Avrupa Parlamentosu’ndan onay!

Strazburg’da toplanan Avrupa Parlamentosu (AP) araçlarda yeni güvenlik teknolojilerini zorunlu hale getirip bunu opsiyonel olmaktan çıkaracak teklifi 30’a karşı 578 oyla kabul etti. Kara yollarında meydana gelen kazaların azaltılması amacıyla hazırlanan düzenleme yalnızca hız sınırlanması ile sınırlı da değil. Düzenlemeden sonra acil fren sistemi, şerit takip sistemi, yorgunluk tespit sistemi, kameralı park sensörü de zorunlu hale gelecek. Ayrıca araçlara kara kutu yerleştirilmesiyle kazaların analizini kolaylaştırmak da mümkün olabilecek. Bu düzenlemelerin ölümlü kazaları ve yaralanmaları azaltacağı düşünülüyor.

Avrupa Birliği Konseyi’nin onayı bekleniyor

Avrupa Birliğinden onay gelirse düzenleme, Mayıs 2022’den itibaren yürürlüğe girecek. Bu kapsamda tüm AB ülkelerinde yeni otomobil, kamyon ve otobüs gibi araçlarda, acil fren sistemi, şerit takip sistemi, yorgunluk tespit sistemi, kameralı park sensörü gibi yeni nesil sürüş güvenlik teknolojilerinin kullanımı zorunlu olacak.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here