Seri Üretim Başlıyor: Arabaların Gösterge Ekranları 3 Boyutlu Olacak!

11
18606
Arabaların Gösterge Ekranları 3 Boyutlu Olacak!

Arabanızın gösterge ekranı, size yol durumu, harita, araçla ilgili bilgiler ve daha fazlasını sunuyor. Üstelik bu ekranlar, sürücü için büyük konfor. Bundan 20 yıl önce sadece lüks grup araçlarda gösterge ekranı görürken, şimdi neredeyse tüm yeni otomobillerde dokunmatik ve birden fazla gösterge ekranı sunuluyor. Yüksek çözünürlüklü ve dokunma hassasiyeti yüksek olan geniş ekranlarla yolu takip etmek, yolculuk planı yapmak, aracı yönetmek çok keyifli ve konforlu. Şimdi, sıkı duru! artık gösterge ekranı üç boyutlu olacak. Bir hologram gibi…

Üç Boyutlu Araç Gösterge Ekranlarını Continental Lightfield Üretecek!

Continental Lightfield markası, üç boyutlu gösterge ekranları için seri üretim tarihi bile verdi. Continental Lightfield ve Leia şirketi ortak bir projeye başladı. Bu proje kapsamında gözlük gerektirmeden üç boyutlu olarak araç gösterge bilgileri sürücünün konsolunda belirecek.

Continental Lightfield ve Leia şirketleri seri üretime 2022’de başlayacaklarını açıkladı. Projenin tam adı ise Natural 3D Lightfield Instrument Cluster. Yakında hayata geçecek olan projenin bugün için en güzel yanı; sürücü üç boyutlu görebilmek için bir gözlük takmak zorunda değil. İşin diğer güzel yanı da arka koltukta oturanlar da aynı görüntüyü görebilecek. Aynı anda 8 farklı açıdan bakış mümkün olacak. Müthiş bir teknoloji. Burada optik biliminin perspektif sanatı ile bugün ulaştığı nokta çok etkileyici demek şart.

 

11 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here