Putin için üretilen Aurus Senat Marka Otomobil

0
13161

Rus otomobil markaları hangileri? Peki, Putin’e özel üretilen Rus araba markası hakkında ne biliyoruz? Aurus Senat markası ve ve daha fazlası için okumaya devam edin…

Putin için üretilen Aurus Senat Marka Otomobil

Putin için üretilen Aurus Senat
Putin için üretilen Aurus Senat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için tasarlanan Rus malı otomobil Aurus Senat L700 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Bu otomobil Putin’in kendi makam aracını ve koruma konvoyunun yerli araçlar içermesi için kortej projesi kapsamında üretilmiştir. Sergilenen otomobil L700 limuzin türü Putin’in kendi makam aracıdır. Bir de lüx bir sedan türünde S600 var. Bu otomobilleri merak ettik ve biraz araştırdık…

Aurus Senat L700 Hakkında

Putin arabasiAurus Senat L700 modeli 6,6 metre uzunluğunda ve 4,3 metre dingil mesafesindeyken S600 modeli 5,6 metre uzunluğunda ve 3,3 metre dingil genişliğinde. Senat S600 4,4 litrelik V8 motorlu hibrit sedan araç 0 kilometreden 100 kilometreye 6 saniyede çıkabiliyor. Limuzin türü ise 9 saniyede çıkabiliyor. Seant’ın motoru Porche firmasıyla birlikte geliştirilmiş. Motorun yapılan tanıtım videolarından çok göremiyoruz. Görülmesi, incelenmesi pek istenmemiş. Elektrikli bir ünite ile birleştirilen motor 598 beygir güce ulaşabiliyor. Araç AWD platforma ve 9 ileri vitesli  otomatik şanzımana da sahip.

Senat’ı fuarda görenler ilk başta çok parlak gelmiş olabilir. Sonrasında bu araca gözünüzün alıştığını bu kadar heybetli bir araca bu kaplamanın yakıştığını düşünüyorsunuz.Heybetli dış görünüşünün yanında en az içerisi de o kadar lüks ve gösterişli. Aksesuarların ahşap döşemelerin ise deri olduğu biliniyor. 

Aurus limuzinin fiyatları

Sürücü için iki önde iki arkada ekran bulunuyor. Bu ekranlardan hem dışarısı hem arabanın içi sürücü tarafından görülebiliyor. Aurus limuzinin satışlarına yakın zamanda başlanacak fiyatı ise tahminen 10 milyon Ruble’den başlayacak (788 bin).

Tasarım olarak Rolls-Royce ve Bentley modellerini anımsatıyor. Geniş ızgaqası, kutu görünümü, dikdörtgen farları Rolls-Royce Ghost’a çok benziyor. Aracın jantları modüler yapıda böylece L700 ve S600 gibi farklı versiyonların gelişimine olanak tanınmış oluyor. Güçlendirilmiş metal zırhlı tekerleri sayesinde 190 kilometre hızda 1900 kiloyu taşıyabilir. Putin’in aracı zırhlı fakat sivil alıcılar için bu opsiyon yok.

Aurus Senat’la Canavar karşılaştırılıyor

Otomobil camiasında Putin’in Senat’ı, Trump’ın kullandığı Canavar olarak da bilinen Chryler marka aracıyla sıkça karşılaştırılıyor. ABD Başkanı George W. Bush döneminde tasarlanan Chryler’de kimyasal saldırıya dayanıklı yolcu kompartmanı, askeri ölçüde zırh, silah, hatta kan kaybı nedeniyle bir şey olmaması için başkana ait kan bile bulunduğu biliniyor. Canavar V8 benzinli motoro sahip, uzunluğu 5,5 metre. Bahsedildiği gibi Senat V8 hibrit motora sahip ve 6,6 metre uzunluğunda. Canavar’a kıyasla daha uzun olan Senat, canavardan 1 ton daha hafif.

Amerikan Başkanlarının Otomobilleri yazısı da ilginizi çekebilir

Senat içindeki yolcuyu korumak için her türlü özelliği bulunduruyor. Araç belirli bir süre hiç zarar görmeden tamamen su altında bile kalabiliyor. İçinde ne tür sağlık önlemleri var silahlar neler henüz bilinmiyor. Yerden yüksekliği Canavar’dan daha uzun. Böylece Obama zamanında yaşanan rampaya takılma durumunu Senat yaşamayacak.

Geçmişten esintiler

Senat, daha önce Rus devlet adamlarının kullandığı Rus malı araba ZIL’den esintiler taşıyor. Sovyetler zamanında ZIL markasının 41047 modelini kullanan Rus liderler soğuk savaş sonrası Alman markaların limuzinlerini tercih etmeye başladı.

Yakında satışta

Senat’ın Kasım 2019’da satışta olması bekleniyor ve ilk yılında 150 adet dünyaya açıldığında ise 10000 adet satılması bekleniyor. Aurus firmasının CEO’su Franz Gerhard Hilgert Avrupa Pazarına 2020’de açılmasını planladıklarını söyledi. Halka daha çok hitap edecekleri farklı sedan ve ticari araç modelleri üreteceğini de duyurdu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here