Yerli Otomobil TOGG Çin’de de Tescillendi!

2
41794

Yerli Otomobil TOGG’un SUV ve sedan tasarımları Avrupa Birliği’nden sonra Çin’de de tescillendi.

Bu önemli gelişmeyi Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) sosyal medya hesabında duyurdu. TOGG tarafında yapılan açıklama şöyle; “SUV ve Sedan tasarımlarımız Avrupa Birliği’nden sonra şimdi de Çin Patent Kurumu tarafından TOGG adına tescillendi. Sırada yeni kıtalar var. #YeniLigeYolculuk kıtalar arası devam ediyor.” dedi.

TOGG Yerli Otomobil İçin Yatırım Teşvik Belgesi’ni Aldı

Yerli Otomobil TOGG Avrupa’da da Tescillenmişti

Geçtiğimiz Nisan ayında, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun TOGG otomobillerinin iç ve dış tasarımları Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi (EUIPO) tarafından tescil edilmişti. Fikri ve sınaî mülkiyet hakları %100 Türkiye’ye ait olan araçların tasarımlarının üçüncü şirketler tarafından kopyalanmasını önlemek amaçlı önemli bir adım atılmaya devam ediyor. Yerli Otomobil TOGG’un SUV ve sedan tasarımları Avrupa Birliği’nden sonra Çin’de de tescillendi.

TOGG’un askı sürecindeki Asya ve Amerika’daki tasarım tescil başvurularının da 2020 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Yerli otomobil fabrikası “ÇED olumlu” raporunu aldı

Geçtiğimiz günlerden yerli otomobilin ÇED raporun açıklanmıştı. Rapora göre proje ile 20 bin ek istihdam ve 2032 yılına kadar, gayrisafi yurtiçi hasılaya 50 milyar euro katkı sağlanması bekleniyor.

Ülkenin vizyon projesi olan “Türkiye’nin Yerli Otomobili” 27 Aralık 2019 tarihinde Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtılmıştı. 2022 yılında seri üretime geçmeyi planlıyor. Seri üretim tamamlanmadan önce fikri ve sınaî mülkiyet hakları %100 Türkiye’ye ait olan araçların tasarımlarının üçüncü şirketler tarafından kopyalanmasını önlemek amaçlı önemli bir adım atılmaya devam ediyor. Yerli Otomobil TOGG’un SUV ve sedan tasarımları Avrupa Birliği’nden sonra Çin’de de tescillendi. Asya ve Amerika’daki tasarım tescil başvurularının da 2020 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here