Yenilenen BMW 5 Serisi Tanıtıldı!

0
16232
BMW-5-Serisi-1

BMW’nin yenilenen 5 Serisi resmi olarak tanıtıldı.

Alman üreticisi BMW‘nin en dikkat çekici modellerinden olan 5 Serisi yenilendi. 4 senedir satışta olan 7. jenerasyon 5 Serisi yenilenerek aktüel görünümüne ve yeni teknolojilerine sahip oldu.

Dış tasarıma baktığımızda, Life Cycle Impulse olarak adlandırılan tasarım sonucunda yenilenen 5 serisi, 3 serisine benzemiş.

Standart olarak 10.25″ ekrana, opsiyonel olarak 12.3” boyutu eklenmiş. Yeni merkezi kontrol paneli ise bu ekrana eşlik ediyor. Direksiyondaki kumandalar da yeni bir tasarıma sahip. Opsiyon listesinde ise M çok fonksiyonlu koltuk, yeni trim parçaları, koltuk döşemeleri var.

bmw-530e-xdrive-limousine

Sürüş yardımcı özelliklerinde Driving Asisstant’ın şeritten çıkma uyarısı ve şeride geri sokma, navigasyon destekli direksiyon asistanı özellikleri opsiyonel olarak sunuluyor.

Motordaki değişikliklere baktığımızda en önemli değişiklik eDrive adlı plug-in hibrit teknolojisini içeren 530e ve 530e xDrive motorları olmuş. Dört silindirli benzinli ünite ile elektrik motorunu birleştiren bu motorlar benzinden 184 bg (135 kW) güç alırken elektrik motoru 80 kW, yani 109 bg güç veriyor.

bmw-530e-xdrive-limousine (9)

Diğer hibrit model ise 2020’nin sonbaharında gelecek. Adı da 545e xDrive olacak.

Yeni 5 Serisi Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Borusan Otomotiv CEO’su Hakan Tiftik, yeni modellerin satışıyla ilgili, “Planımız Temmuz sonu Ağustos başı satışa sunabilmek” ifadesinde bulundu.

Sıfır KM BMW Fiyatları >>

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here