Entübasyon ve Biyolojik Numune Alma Kabinleri Teslim Edildi

0
3487

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılmasını engelleyen ve hastaları iyileştiren hiç şüphesiz sağlık çalışanlarımız oldu. İlk günden bu yana büyük bir fedakarlıkla canla başla çalışan sağlık çalışanlarımızın sağlığını korumak için otomotiv sektörü kolları sıvadı.

Anadolu Isuzu, Garenta, KIA ve KNS Otomotiv, büyük bir iş birliğine imza attı. Firmalar, koronavirüs salgınında en önde mücadele veren sağlık çalışanlarımızın sağlığını korumak için entübasyon ve biyolojik numune alma kabinlerini üreterek 19 farklı şehire teslim etti.

Otomotiv Sektörü Sağlık Çalışanların Yanında

Koronavirüs salgınının yayıldığı ilk günden itibaren otomotiv sektörü üzerine düşen görevi yerine getirerek sağlık sektörünün en çok ihtiyaç duyduğu solunum cihazı ve maskeyi üreterek teslim etti. Şimdi de Anadolu Isuzu, Garenta, KIA ve KNS Otomotiv sağlık çalışanlarını korumak için entübasyon ve biyolojik numune alma kabinlerini üretti. Firmalar entübasyon ve biyolojik numune alma kabinleri 19 ildeki hastane ve il sağlık müdürlerine teslim etti.

19 İlde Dağıtıldı

İstanbul, Kocaeli, Diyarbakır, Gaziantep, Denizli, Afyon, Yalova, Bolu, Ordu, Ankara, Çanakkale, Bayburt, Zonguldak, Manisa, Samsun, Isparta, Trabzon, Mersin ve Sivas, illerindeki sağlık çalışanlarının hizmetine sunuldu.

Entübasyon ve Biyolojik Numune Alma Kabinlerinin Faydaları

Entübasyon kabini, hastalara koronavirüs testi yapıldığı sırada sağlık çalışanlarını korumak için üretilmiştir. Entübasyon kabini sayesinde sağlık çalışanları hastaya entübasyon operasyonu yaptığı sırada aerosollerden (Havada yayılan virüslerden) koruyor. Bu sayede sağlık çalışanları örnekleri güvenli şekilde alabiliyor. Her kullanımdan sonra kabin dezenfekte ediliyor. Hem hastalar hem de sağlık çalışanları korunuyor.

Biyolojik numune alma kabini, koronavirüs salgınına yakalanmış ya da koronavirüs şüphesi olan kişilerden numune alırken sağlık çalışanlarını koruyor. Kabin, izole edilmiş delikler sayesinde hastaya temas edilmeden numune alma kolaylığı sağlıyor. Daha sonra biyolojik numune alma kabini ultraviyole ışık sistemi sayesinde hastadan numune aldıktan sonra dakikalar içerisinde temizleniyor. Bu sayede virüsten etkilenme oranında azalma yaşanıyor.

Türk Traktör’de Entübasyon ve Biyolojik Numune Alma Kabinleri Üretiyor

Türk Traktör, Tofaş tarafından tasarlanan entübasyon ve biyolojik numune alma kabinlerini Sakarya Erenler ve Ankara’daki fabrikalarında üretmeye başladı. Bugüne kadar Ankara, Sakarya ve Kocaeli de 25 farklı hastaneye bu kabinler teslim etti. Teslim etmeye devam edileceği planlanıyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here