Türkiye’de Yılın Otomobili Yarın Seçilecek

0
16093

“Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi yarın belli olacak.

2020 yılının otomobili yarın seçilecek. “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi yarın belli olacak.

2015 yılından bu yana her yıl heyecanla düzenlenen yarışmanın birincisi 16 Haziran günü belli olacak. Bu yıl beşinci kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üye olan basım mensupları tarafından yapılan oylama sonucunda seçiliyor. Bu yıl 75 OGD üyesi tarafından 7 finalist seçildi.

7 Model Finale Kaldı

2020 yılının Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyelerinin puanları ile 7 otomobil finale kaldı. 21 aday otomobil içerisinde BMW 3 Serisi, Citroen C5 Aircross, Mercedes-Benz A Serisi Sedan, Nissan Micra, Opel Corsa, Peugeot 2008 ve Renault Clio bu 7 model finale kalmaya hak kazandı.

Sunumlar Online Yapıldı

Finale kalan otomotiv markaların yöneticileri, 75 OGD üyelerine sunum yaparak yılın otomobiline neden uygun olduğunu detaylı olarak açıkladı. Modelini üyelere tanıttı. Koronavirüs salgınından dolayı sunumlar online yapıldı. Bu sunumlar sonucunda en yüksek puanı olan otomobil. “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi olacak.

Türkiye’nin “Otomobil Oscarı” Bu Yıl Buruk Geçiyor

Türkiye’nin “Otomobil Oscarı” olarak bilinen yarışma bu yıl koronavirüs salgınından dolayı biraz buruk geçiyor. Her yıl finale kalan otomobiller test sürüşüne çıkardı. Bu yıl da 8 Nisan tarihinde Intercity İstanbul Park’ta test sürüşü düzenlenecekti ancak koronavirüs salgınından dolayı test takvimi düzenlenmedi. Ayrıca her yıl birincinin belli olduğu özel davet düzenlenirdi, koronavirüs salgınından dolayı maalesef davet yapılamayacak.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyeleri tarafında birinci seçilirken otomobilin yol tutuşuna, yakıt tüketimine, tasarımına, ergonomi, emisyon orana, güvenlik, fiyat/değer orana ve donanım seviyesine bakılarak puan veriliyor.

Daha Önce Birinci Olan Otomobiller

2019 yılında  Toyota Corolla Hibrid birinci oldu.

2018 yılında Hyundai IONIQ Hibrid birinci oldu.

2017 yılında Renault Megane birinci oldu.

2016 yılında Skoda Superb birinci oldu.

2020 yılında finale kalan otomobiller şöyle;

7BMW 3 SERİSİ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here