Türkiye’de Yılın Otomobili “Hyundai Tucson” Oldu

0
2276
ogd türkiyede yılın otomobili

Otomotiv ve Gazeteciler Derneği tarafından 7. kez düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülü sahibine ulaştı. Geçtiğimiz Nisan ayında 7 finalisti belli olan yarışmanın kazananı düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Hyundai Tucson 38 otomobil arasından toplamda 3 bin 710 puan alarak birinciliğe ulaştı. Düzenlenen ödül töreninde “Yılın Tasarımı”, “Yılın İnovatif Projesi” ve “Yılın Basın Lansman’ı” kategorilerinde ödüller verildi.

Türkiye’de Yılın Otomobili “Hyundai Tucson” Oldu

türkiyede yılın otomobili

Hyundai Tucson, 38 otomobil arasından ilk etapta Nisan ayında 7 finalistin arasına girmeyi başardı. Finale kalan modeller arasında; tasarım, ergonomi, yol tutuşu, yakıt tüketimi, fiyat ve performans gibi kriterler değerlendirildi. Ardından Hyundai Tucson, 64 otomotiv gazetecisi tarafından 3710 puan alarak birinci oldu. Ayrıca Yılın Tasarımı “BMW 4 Serisi Gran Coupe” , Yılın Basın Lansmanı Sahibi “Fiat Egea Lansmanı” ve Yılın İnovasyonu “Yol Arkadaşım Connect” ile Fiat oldu.

Türkiye’de Yılın Otomobili Finalistleri

7  Citroen C4

Sıfır KM Citroen C4 Fiyatları

6  Renault Taliant

Sıfır KM Renault Tailant Fiyatları

5  Mercedes-Benz C Serisi

Sıfır KM Mercedes-Benz C Serisi Fiyatları

4  Nissan Qashqai

Sıfır KM Nissan Qashqai Fiyatları

3  Opel Mokka

2022 opel mokka

Sıfır KM Opel Mokka Fiyatları

2  Honda Civic

honda-civic-2022

Sıfır KM Honda Civic Fiyatları

1  Hyundai Tucson

türkiyede yılın otomobili

Sıfır KM Hyundai Tucson Fiyatları

“Bu Ödülü İkinci Kez Kazanmaktan Dolayı Büyük Mutluluk Duyuyoruz”

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, İstanbul Park’ta yapmış oldukları konuşmada, “Popüler SUV modelimiz Tucson ile ‘OGD Türkiye’de Yılın Otomobili’ ödülünü kazanmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Yeni teknolojiye sahip platformumuz, motor performansımız, konforlu iç mekanımız ve etkileyici tasarımımız ile kullanıcılarına farkındalık yaratan bir otomobil sunuyoruz. Türkiye’de her geçen gün artan SUV müşterileri üzerinde güçlü bir etki bırakan Tucson’un kazandığı OGD Yılın Otomobili ödülü ve jüri üyelerinin yüksek puanları, bu modelimizi tercih edenlerin de doğru bir seçim yaptıklarını destekliyor. Ayrıca Tucson, yüzde 12’lik pazar payıyla da SUV segmentindeki iddiamızı artırmaya yardımcı oluyor.” dedi.

“Türkiye’de Yılın Otomobili Artık Bir Marka Haline Geldi”

Otomotiv Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, “Bundan tam 8 yıl önce temelini attığımız ve bugün hayallerimizin ötesine geçmeyi başaran OGD, her geçen yıl olgunlaşmaya, değeri çok daha geniş kitlelerce anlaşılmaya devam ediyor. Her yıl, pazarda satış konusunda gösterdiğiniz tatlı rekabeti bambaşka bir boyuta taşıyan Türkiye’de Yılın Otomobili (TYO) Ödülü’nün, yıl içerisindeki pazarlama planlarınızdaki en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğine şahit olmak bizleri hem motive ediyor hem de onurlandırıyor.” dedi.

Türkiye’de yılın otomobili ödülleri pazarlamadaki en önemli maddelerinden biri haline geldiğine dikkat çekerek,  “Sadece otomotiv markalarının önemsediği bir ödül olmanın yanı sıra firmaların ana merkezlerinin de dikkatle takip ettiği bir boyuta geldi. Bu da bizim için önemli.” şeklinde konuştu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here