2022 Hyundai Tucson Hibrit Versiyonuyla Türkiye’de!

0
2827
2022 Hyundai Tucson, önden görünüm, mavi renk

2022 Hyundai Tucson hibrit versiyonu ile Haziran ayında Türkiye’de satışa çıktı. Hem dizel hem de benzinli motor seçeneklerine sahip olan modelin hibrit versiyonu aynı zamanda yeni birçok özelliğe sahip. Ayrıca Elite Plus donanımıyla Türkiye’de boy gösteren modelin fiyatı da belli oldu. 

2022 Hyundai Tucson Fiyatı

2022 Hyundai Tucson, yandan görünüm, mavi renk

Artan döviz kurlarının da etkisiyle Tucson’un Türkiye fiyatı 1 milyon 210 bin TL oldu. Böylece 2022 Hyundai Tucson, bu zamana kadarki en pahalı Tucson modeli olmayı başardı. Elite Plus donanımı ile birlikte tasarımına yenilik getiren SUV model, 19 inçlik alaşım jantlara sahip. Buna ek olarak projeksiyon tipi ön farlara sahip olan Tucson, elektrikle açılan panoramik camı ile de müşterilerine geniş bir manzara vaat ediyor. Ayrıca solar camlar ve katlanır aynalarıyla birlikte her türlü durumda kullanışlı olması hedeflenmiş bir araç.

2022 Hyundai Tucson Hibrit Versiyonu Teknik Özellikler

2022 Hyundai Tucson, önden görünüm, mavi renk

Koreli otomobil üreticisinin çevre dostu olarak tasarladığı model hibrit bir güç aktarım sistemi ile çalışıyor. Bunun için araçta 1.6 T-GDI benzinli motor ve 60 hp gücündeki elektrik motoru yer alıyor. Ayrıca elektrikli motor için 1.49 kWh gücünde bir bataryaya sahip. Bu sayede SUV model tam 230 beygir gücüne ulaşıyor. Bunun için de 350 Nm tork üretiyor. Bununla birlikte 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 8,3 saniyede ulaşabiliyor. Azami olarak da 193 km/s hızla hareket etmesi mümkün. Aynı zamanda yenilikçi olan model, 6 ileri otomatik şanzıman sistemi ile uyumlu çalışıyor. Ek olarak Koreli marka aracın 100 km’de 6,6 litre yakıt tükettiğini de açıkladı.

Üst Düzey Teknolojik Donanıma Sahip Bir SUV 

2022 Hyundai Tucson, iç mekan görseli

Tamamen teknolojik bir donanıma sahip olan iç mekanda 10.25 inç boyutunda iki dokunmatik ekran yer alıyor. Bunlardan birisi gösterge paneli işlevini görürken diğeri multimedya ekranı olarak kullanılıyor. 2022 Hyundai Tucson aynı zamanda birçok gelişmiş sürücü destek sistemine sahip. Yeni SUV kör nokta görüş kamerası ve 360 derece çevre görüş sistemi ile sürücünün görüş alanını maksimuma çıkarıyor. Ayrıca her türlü akıllı cihazla uyumlu çalışan araçta akıllı hız sabitleyicisi ve şerit takip asistanı da yer alıyor. Ek olarak yenilenen modelde çarpışma engelleyici sistemler ile sürücüye her an destek verilmiş oluyor.

Sıfır KM Hyundai Tucson

İkinci El Hyundai Tucson Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here