Xiaomi Elektrikli Araç Üretecek!

1XIAOMI’NIN ÜRETECEĞİ YILLIK ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SAYISI BELLİ OLDU

Çinli elektronik markası Xiaomi, akıllı telefon ve saatlerinden sonra elektronik otomobil ile de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Xiaomi’nin üreteceği yıllık elektrikli otomobil sayısı geçtiğimiz günlerde belli oldu.

2ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ İÇİN FABRİKA İNŞA EDİLECEK.

Xiaomi, geçtiğimiz Mart ayında elektrikli otomobil dünyasına giriş yapacağını duyurmuştu. Firmanın hedefi yılda ortalama 300bin elektrikli otomobil üretmek. Bunun hedefe uygun olarak yüksek kapasiteli ve gerekli donanıma sahip bir otomobil fabrikası inşa edilmesi planlanıyor.

3Xiaomi CORPORATION FİRMASINA KISA BİR BAKIŞ

Xiaomi Corporation, Nisan 2010’da Lei Jun tarafından kurulmuş ve merkezi Pekin‘de bulunan Çinli bir elektronik şirketidir.  Xiaomi; akıllı telefonmobil uygulamadizüstü bilgisayargiyilebilir cihazlarTV‘ler, yönlendiriciler, aktivite takipçisiakıllı saat, çanta, kulaklık, ayakkabı, spor bandı ve daha birçok ürüne yatırım yapmaktadır.

4Xiaomi, “EN TEPEYİ HEDEFLEMEDEN ÖNCE KÜÇÜK ŞEYLERDEN BAŞLA”

Xiaomi “小米” (Xiao ve Mi), kelime anlamıyla iki karaktere sahip bir isimdir, “küçük pirinç” veya “küçük darı” anlamlarına gelmektedir. Xiaomi’nin logosunda bulunan “Mi”, ayrıca Latincede “Kalp” anlamına gelmektedir. Şirket “en tepeyi hedeflemeden önce küçük şeylerden başla” sloganı ile çalışır. (Kaynak: tr.wikipedia.org)

5HÜKÜMET DESTEKLİ EKONOMİK KALKINMA AJANSI BEİJİNG E-TOWN AÇIKLAMA YAPTI.

Beijing E- Town, resmi WeChat hesabından yapılan açıklamaya göre şirket, elektrikli otomobil üretmek için tesisi iki aşamada inşa edecek. Şirket yetkilileri ise, bu tesisin 2024 yılında seri üretime başlayacağını açıkladı. Şirket, üretimin merkezi olarak Pekin‘i seçti.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticileri arasında olan Xiaomi’nin yetkilileri, otomobillerinin teknik özellikleriyle ilgili henüz ayrıntı vermezken, donanımlı bir ürün üreterek piyasaya sunmak için çalıştıklarını ifade ediyorlar.

6XİAOMİ CORP. İLK MODELİNİ 2023’TE TANITACAK.

Xiaomi, mart ayında açıklama yaparak, 10 yıl boyunca yeni elektrikli otomobil bölümüne 10 milyar dolar yatırım yapmayı taahhüt edeceğini söyledi. Şirket; akıllı telefon sektörü için Çin’de yani yurtiçinde büyümesini sürdürüyor ve binlerce mağaza açılmasını destekliyor. Bu mağazaların daha sonra, elektrikli araç satışı için de kullanılması planlanıyor.

İkinci El SUV İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here