Volvo’nun “LİDAR” Teknolojisiyle Tanıştınız Mı?

0
3741

Volvo’nun LİDAR teknolojisiyle tanıştınız mı? Eğer halen bu teknolojiyle tanışmadıysanız bu yazı tam size göre. Detaylar için okumaya devam edin…

İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars, Kaliforniya merkezli teknoloji firması Luminar ile iş birliği yaptı. Volvo, yeni nesil araçlarını Luminar LİDAR ve algılama teknolojisi ile donatacak. Bu kapsamda Luminar’ın endüstri lideri LİDAR ve algılama teknolojileri kullanılarak yeni güvenlik ve teknoloji standartları belirlenecek.

Bu ortaklık, Volvo‘nun karayolları için ilk tam otomatik kendi kendine sürüş (self-driving) teknolojisinin hayata geçmesini sağlayacak ve gelecekteki aktif güvenlik gelişmelerinin önünü açacak. Volvo, LİDAR teknolojiyi 2022 yılında SPA2 modüler aracın çatısına entegre ederek üretmeye başlayacak.

Luminar Iris LiDAR for series production

SPA2 tabanlı otomobillerin yazılımları otomatik olarak güncellenecek. Eğer bu opsiyon tercih edilirse, tam otonom bir otoyol sürüşünü mümkün kılan Highway Pilot (Otoyol Pilotu) özelliği, coğrafi konum ve koşulların güvenliğini doğrulandıktan sonra etkin hale geçecek.

Volvo Cars baş teknoloji sorumlusu Henrik Green, “Volvo’nuz, otoyolda güvenli olduğuna karar verdikten kısa bir süre sonra otonom sürüşe başlayacaktır. Bu noktada Volvo’nuz sürüş sorumluluğunu üstlenir ve siz de rahatlayarak, gözlerinizi yoldan, ellerinizi direksiyondan çekebilirsiniz. Yapılacak güncellemeler zamanla otomobilin kendini sürdüğü alanları genişletecektir. Güvenli bir otonom sürüşe kademeli olarak geçilmelidir.” dedi.

Volvo Cars ve Luminar, Highway Pilot (Otoyol Pilotu) özelliğine ek olarak LİDAR’ın gelecekteki gelişmiş sürücü destek sistemlerini (ADAS) iyileştirmedeki rolünü ve gelecekte SPA2 tabanlı tüm otomobillerin standart olarak bir Lidar sensörüyle donatılma potansiyelini de araştırıyor.

Luminar’ın teknolojisi, yüksek performanslı LİDAR sensörlerini temel alıyor. Bu sensörler, milyonlarca lazer ışığı darbesi sayesinde çevreyi doğru bir şekilde 3D olarak tarayarak nesnelerin nerede olduğunu belirliyor ve internet bağlantısı olmadan, gerçek zamanlı, geçici bir harita oluşturuyor. Tüm bu özellikler bir araya gelince Volvo kullanıcısı otoyolda kullanmak istediği güvenli ve tam otonom bir sürüşe kavuşmuş olacak.

İkinci el Volvo ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here