Volvo Cars, Araçlarına Care Key ve Hız Sınırlaması Getiriyor

1
22361

Volvo Cars, trafik kazalarını en aza indirgemek için araçlarına Care Key ve 180 km/s hız sınırlaması getiriyor. Volvo Cars, dünyadaki son teknolojileri kullanarak araçlarını daha güvenli olması için üzerine düşeni yapıyor.

Araç güvenliğine önem veren marka, 2021 model tüm Volvo modellerinde standart olarak maksimum hızı 180 km/s ile sınırlanacak. Hız sınırının yanı sıra her Volvo modelinde bir Care Key yer alacak. Alınan bu önemler sayesinde trafik kazalarındaki yaralanmalarda ve can kayıplarında azalmalar yaşanacağı bekleniyor. Marka “sıfır ölümlü kaza” sloganıyla araçlarına Care Key ve 180 km/s hız sınırlaması getirdiğini duyurdu.

Volvo S90 - Care Key

Care Key Nedir?

Yeni araç kullanmaya başlayan genç ve deneyimsiz sürücüler için 180 km/s hız sınırının da fazla olduğunu düşünürsek Volvo Cars, bu deneyimsiz kişilere araç ödünç verilmeden önce Care Key sayesinde araca üst hız sınırı koyma gibi çeşitli sınırlamalara imkan sağlıyor

Volvo Cars Güvenlik Merkezi başkanı Malin Ekholm, “Bir otomobil üreticisinin trafik güvenliğini artırmaya yardımcı olma sorumluluğu taşıdığını düşünüyoruz. Hız sınırlama teknolojimiz ve onun başlattığı diyalog bu düşünceye uygun düşüyor. Hız sınırı ve Care Key, insanların hızın tehlikeli olduğunu anlamalarına ve bunu yansıtmalarına yardımcı olurken, ayrıca iç rahatlığı sağlıyor ve iyi sürücü davranışlarını da destekliyor.” dedi.

Volvo  Care Key

Volvo Cars Araç Güvenliğine Dikkat Çekiyor

Trafik kazalarının en büyük nedeni hız sınırının aşılmasından kaynaklanıyor. Volvo Cars, geçtiğimiz yıl otomobillerine buna benzer bir hız sınırı getirmiş ve mevcut düzenlemelerin ve mevzuatın ötesine geçmişti. Şimdi artık her yeni Volvo otomobilde maksimum hız 180 km/s ile sınırlanacak.

Birçok ülkede trafik kazalarının önüne geçebilmek için zorunlu hız sınırlaması getirilse de araç kullanıcıları buna pek uymuyor. Volvo Cars, yeni modellerinde kullandığı bu yeni düzenlemeler sayesinde zorunlu hale geliyor. Sürücüler istese de 180 km/s hız sınırını aşamayacak. Bu yeni gelişme bazı sürücüleri mutlu etmese de trafik kazalarının sayısında bir azalma yaşanacağı bekleniyor.

Volvo Cars, bu yeni özelliklere sahip modelleri Ağustos ayında Türkiye’de satışa sunacak.

Geçtiğimiz aylarda Volvo, bisiklet kazalarına karşı güvenlik önlemleri için Volvo Cars & POC işbirliğiyle bisiklet kazalarına karşı büyük adım atmıştı.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el Volvo ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here