Volkswagen Robotu: Araç Mı Şarj Edecektiniz?

0
1124
volkswagen-robotu
volkswagen-robotu

Volkswagen robotu karşınızda! Elektrikli aracın başarılı bir şekilde uygulanması için, aynı derecede yenilikçi bir şarj ağına da ihtiyaç duyuluyor. Volkswagen en büyüleyici şarj istasyonlarını duyurdu. Ayrıca bunu eklemeliyiz, tek başına yapılsa bile harika!

Onun Adı Volkswagen Robotu

Elektrikli mobilitede öncü bir rol üzerine bahse giren Volkswagen, şimdi elektrikli araçla (EV) ilgili tüm alanlarda ve konularda var olmayı hedefliyor. Ayrıca, grup içinde akü şarj çözümlerinden sorumlu bir şirket olan Volkswagen Group Components aracılığıyla bu yatırımlar yürütülüyor.

Dahası, bir şarj istasyonunun ilk prototipini duyuran da aynı şirket …kendisi bir robot. Doğru: bir robot! Aynı zamanda, yaklaşık bir yıl önce sunulan ve elektrikli taşımacılığın uzun vadeli uygulanmasına bir katkı sağlaması amaçlanan özdeş bir sistemin bir evrimidir.

Bu yeni robotik şarj istasyonuna gelince, Volkswagen Group Components, çağrıları uygulama veya aracın bilgi-eğlence sistemi aracılığıyla yanıtlayabildiğini ortaya koyuyor. Çünkü bir kez çağrıldığında, depolama birimi ile aracın konumuna hareket eden robotun kendisidir. Bunların hiçbiri insan müdahalesi olmadan yapar!

Volkswagen Robotu Neler Yapabiliyor?

vw-robot
vw-robot

Şirkete göre robot sadece araca gitmekle kalmıyor, aynı zamanda aracın şarj prizinin kapısını açıp kabloyu da bağlıyor. Ardından, piller şarj edildiğinde, fişi prizden çekin, ardından sağlanan gücü geri kazanmak için şarj istasyonlarına geri dönüyor. Bu haber pompacı meslek grubunun ileride ortadan kalkabileceğini gösteriyor.

Şimdi yayınlanan basın açıklamasında Volkswagen Group Components, robotun maksimum depolama kapasitesini açıklamıyor. Şu anda bir prototip olmasına rağmen, şirketin bunu geliştirme sürecinin daha erken bir aşamasında yapacağı öngörülebilir.

Son olarak, bu elektrikli araç şarj robotunun, elektrikli mobiliteyi öne sürmek için söz konusu şirketin geliştirdiği birçok çözümden sadece biri olduğunu söylemek önemlidir.

Ayrıntılar

volkswagen-robotu-şarj
volkswagen-robotu-şarj

Volkswagen robotu prototipi, araç sahibi tarafından başlatılan bir uygulama veya araçtan x’e iletişim aracılığıyla başlatılabilir. İletişim başladığında, mobil şarj cihazı açılır – ekranda iki dijital göz açılır – ve bir araca yönelir. Mobil şarj cihazı, şarj soketi kapağını açar ve fişi takar veya bağlantısını keser. Mobil şarj cihazı aynı zamanda aracı hareket ettirebilir ve ardından bir enerji depolama ünitesine bağlayabilir. Şarj işlemi tamamlandığında robot, mobil enerji depolama birimini toplar ve merkezi bir şarj istasyonuna geri götürür.

2.El Volkswagen

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here