Toyota Avensis geçmişi, tahmin edebileceğiniz kadar basit değil. Avensis Ekim 1997’de geldiğinde, çok sevilen, İngiliz yapımı Carina E.’nin yerini almak gibi vazgeçilmez bir görev üstlendi. Yeni Avensis, çeyrek asırdan fazla bir süredir Carina tarafından oyulmuş sağlam itibar üzerine inşa edildi. Toyota’nın orta sınıf Avrupa ürün gamına daha fazla incelik ve olgunluk kazandırdı.

Aynı zamanda, temel modellerde bir “olur” son ekini benimseyen yeni bir adlandırma stratejisinin başlangıcı oldu. İki yıl sonra, yepyeni Yaris Starlet’in yerini alırken, Auris sonunda 2007’de uzun süredir devam eden Corolla rozetinin yerini aldı.

Toyota Avensis Tarihi – 1997-2000

toyota-Avensis-97
toyota-Avensis-97

Birinci nesil Avensis’in piyasaya sürülmesinden önce pazar araştırması, Corolla ve Carina E arasındaki ürün farklılığının belirsiz olduğunu gösterdi. Bu nedenle, yeni sekizinci nesil Corolla’ya özgün bir “böcek gözü” yüz bakımı uygulandı.  Avensis daha evrimsel bir yaklaşımı sürdürdü. Carina E, Toyota’nın en çok satan modeli olduğu için bu hesaplanmış bir hareketti ve geleneksel ve çok sadık kitlesini yabancılaştırmak gibi bir istek yoktu.

Yeni Avensis’in teorik gelişimi, Haziran 1993’te baş mühendisin mühendislik ve tasarım hedeflerinin temelini oluşturdu. Altı Avrupa ülkesinde bir bilgi bulma turuna çıkmasıyla başladı. O yılın Kasım ayına kadar, daha fazla gelişme için dokuz tasarım fikri geliştirildi ve bunlardan en umut verici ikisi tam ölçekli kil modeller olarak sunuldu.

Toyota Avensis Tarihi Neler Barındırıyor?

Avensis-1997-2000-
Avensis-1997-2000-

Japon ve Avrupalı ​​tasarım ekipleri arasındaki tartışmalar, bir dizi revizyona yol açtı ve bu, ön kabin şeklindeki temiz, zarif bir sedan seçimiyle sonuçlandı. Tasarım daha sonra liftback (aşağıda) ve station modellere uygulandı.

Dış tasarım esas olarak Japonya tarafından yönetilirken, Toyota’nın Avrupa tasarım stüdyosu iç mekanı üstlendi. Orta konsoldaki özel bir “Taş Panel” öğesi Japon vernikli eşyalara bir selam sunsa da, renkler ve malzemeler Avrupa zevklerine ve hakim trendlere göre ayarlandı. Koltukların yapısı, tamamen Avrupalı ​​teknisyenlere verilen bir başka görevdi.

Neler Değişti?

Avensis-1997-2000
Avensis-1997-2000

Eski Carina E ile karşılaştırıldığında, mühendislik ekibine Avensis’in karakterini ve dinamik özelliklerini yerelleştirmek için iki kat daha fazla zaman teklif edildi. Geliştirme ekibinin sürüş ile yol tutuşunun vızıltılı ifadesine bağlı kalarak, tepkiselliği, direksiyon hissini, sağlamlığı ve dengeyi geliştirmek için çok sayıda mekanizma uygulandı.

Bu arada, ön ve arka alt şasiler gövdeye sert bir şekilde monte edilmek yerine  artık yolcuları yol gürültüsünden daha iyi izole etmek için lastik burçların üzerine oturtuldu. Bunlar ve sürücüye verilen diğer birçok taahhüt sayesinde, zevk artırıldı. Avensis, A noktasından B noktasına gitmek için bir cihazdan daha fazlası haline geldi.

2.El Toyota İlanı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here