Toyota Hibrit Çekme: Sorularınızı Yanıtladık

0
3848
toyota-hibrit
toyota-hibrit

Toyota hibrit otomobillerine daha fazla sürüş cazibesi oluşturma arzusunun bir parçası olarak, mevcut nesil  modellerinin çoğu römork ve karavan çekme kapasitesine sahip. Bu, araç sahiplerinin arabalarının ne kadar çekebileceğini merak etmelerine neden olabilir.

Çekme ile ilgili düzenlemelerin anlaşılması oldukça karmaşık olabilir. Bu nedenle, bu gönderi bu konudaki tüm kuralları açıklamak için tasarlanmamış olsa da, önemli, sık sorulan sorulara basit yanıtlar sağlayarak bazı karışıklıkları gidermesini umuyoruz. Bu gönderide ayrıca resmi hükümet sayfalarına, ilgili derneklere ve Toyota kaynaklarına ilişkin bağlantılar da sağladık.

1) Hangi Toyota Hibrit Modelleri Çekebilir?

toyota-hibrit-çekme
toyota-hibrit-çekme

En yeni nesil Yaris, Corolla, C-HR, RAV4 ve Prius. Çekme kabiliyetinde yukarı doğru hareket eden en yeni Yaris, 450kg çekme kapasitesine sahiptir. Prius ve C-HR, hem frenli hem de frensiz römork için tavsiye edilen 725 kg çekme kapasitesini paylaşır. Prius ile çekme konusundaki özel özelliğimizde bunun hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bu arada, tüm Corolla modelleri – Hatchback, Touring Sports ve Sedan – 450 kg’lık frenlenmemiş bir kapasiteye ve 750 kg’lık bir frenli çekme kapasitesine sahip.

Tüm RAV4 modelleri, frensiz römorklar için yasal olarak 750 kg çekme kapasitesine sahiptir. Ancak frenli römorklarla ilgili olarak (treylerin kendi fren sistemine sahip olduğu yerlerde), önden çekişli RAV4’ün tavsiye edilen çekme kapasitesi 800 kg ve dört tekerlekten çekişli RAV4 1.650 kg kapasiteye sahiptir. İkisinin arasında, maksimum 1.500 kg’a ayarlanmış frenli bir treylere sahip yeni RAV4 Plug-in bulunuyor.

2) Toyota Camry ile çekebilir miyim?

hibrit-çekme
hibrit-çekme

Mevcut nesil Camry, çekilmek üzere homologe edilmemiştir. Diğer pazarlardaki bazı hibrit Camry modelleri, hafif yükleri çekmek için özel olarak yapılandırılmıştır ancak bu modellerde mevcut değildir. Soğutma sistemleri farklıdır ve bileşenler otomobillere sonradan takılamaz.

3) Toyota Hibrit ile Neyi çekmeme izin var?

Sürüş sınavınızı ne zaman geçtiğinize, arabanızın ağırlığına ve ne çektiğinize bağlıdır. Devlet hizmetleri ve bilgi web sitesinden en son kuralları ve kısıtlamaları edinebilirsiniz.

4) Arabamın Yasal Olarak Neyi Çekmesine İzin Verilir?

Yetkililerin bir aracın maksimum çekme kapasitesini uygulamak için kullandığı şekil, Araç Kimlik Numarası  plakasında bulunabilir.

Tüm araçlar çekmeye homologlaştırılmamıştır. Ancak sahip olanlar VIN plakasında üç veya dört takım şekil gösterecektir. Yukarıdan aşağıya doğru okunduğunda, bunlar brüt araç ağırlığı (yolcular, yakıt ve yük dahil aracın maksimum kütlesi), brüt araç katarı ağırlığı (araç ve römorkun birleşik maksimum kütlesi) ve araç boyunca maksimum yükler olacaktır. sırasıyla ön ve arka akslar. Önerilen bir maksimum çekme kapasitesi oluşturmak için, araç üreticileri genellikle brüt araç ağırlığını brüt araç katarı ağırlığından düşer.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here