Volkswagen ID Buggy İptal Oldu!

1
1348
Volkswagen ID Buggy

Volkswagen ID Buggy yapılan uzun toplantıları ve karar aşamalarının ardından iptal oldu. Resmi olarak ilk ağızlardan gelen açıklamalarda projenin olamayacağı konusunda yönetim hem fikir düzeyine ulaşmış oldu. Açıklamaları gelmiş durumda yer alıyor. Geçen yıllarda gerçekleşen tanıtımının ardından, gerçekleştirdiği konsept modellerin seri üretime taşınma planlamaları için oldukça iştahlı gözüküyor. Marka bir bir açıklığa kavuşturulan projelerde karar aşamasında seyrediyor. ID 3 sonrası adımlarını şekillendirmeye de tam gaz devam etmekte. Hatcback ve SUV’nin karoserlerinin ardından binek sınıfta da markayı elektrik pazarında temsil edecek ID 6 oldukça iddialı geliyor derken sorunlarla karşılaşıldı.

Bu model kompakt sedan ile gündemde olan markadan bu kez kötü haberler ardı ardına gelmiş durumda. ID Buzz projesi ile birlikte tanıtıldığı günden beri en çok ilgi gören projelerin başında gelen Buggy için üretim planlamasının iptal olduğu netleşmiş durumda olarak açıklandı. 2019 yılında tanıtılan ve üretime taşınması için e.Go markasıyla anlaşılarak ortaklığın dahi masada olduğu model, ortaklıkta yaşanan pürüzler sebebi ile tamamen ipal edilmiş durumda.

Volkswagen ID Buggy İçin Resmi Açıklama da Geldi!

Volkswagen ID Buggy için resmi ağızlardan açıklamalarda son dakika olarak gelmiş durumda. Model için heyecanlanan büyük bir kullanıcı kitlesinin olduğunu belirten yetkili, proje için yarım kalan hayal kırıklığı ifadelerini kullandı. Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan  markanın üst düzey isimlerinden birisi olan Ralf Brandstätter’den konu ile ilgili söylemler de gelmiş durumda. Brandstätter;”Buggy’nin üretimiyle ilgili sorulara maalesef hayır cevabını vereceğim. Bu otomobili hayata geçirmeyeceğiz. İlk aşamada planın gerçeğe dönüşmesi için bir ortağımız vardı ama sürecin sonunda bu devam etmedi. Şimdilik yakın vadede bu konuyla ilgili olumlu bir gelişme olmayacağını söyleyebilirim.” ifadelerine yer vererek soru işaretlerini ortadan kaldırmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde yer alan haberlerde 2025 yılında hayata geçirilebileceğine dair kendisine yer bulan Buggy’nin önümüzdeki süreçte tekrar benzer gelişmelerin merkezinde olacağına ve bekleyen büyük kitlenin Alman markaya baskı yapacağı aşikar olarak gözüküyor. Ailenin tüm üyelerinde olduğu gibi MEB platformu üzerine kurulan Volkswagen ID Buggy için meraklılarını üzecek karar, 201 beygir güç ve 301 Nm torkun yanında tam kapasitede 250 kilometre menzil değerleriyle öne çıkan özellikleri arasında kalmaktaydı.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here