Mercedes Eqa ve Eqs modellerini büyük bir özenle ve gayret içerisinde, çok büyük maddi kaynaklar yaratarak tasarlamıştı. Bu yeni elektrikli otomobiller Avrupa’da satışa çıktığından beri çok beğenilmişti. Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı da netlik kazanmaya başlamış durumda. Mercedes firmasının 2020 yılında çok da pandemi de etkilenmediğini ve üretimlere devam ederek satış rakamlarını yukarılarda tuttuğunu söylemek güç değil. Marka, Premium Binek Otomobil ve Hafif Ticari Araç satışı toplamında 20.792 satış adet tutarına ulaşmış durumda. Premium Binek Otomobilde 15.617 adet satış gerçekleştiren marka, Hafif Ticari Araçlarda ise 5.175 adedi bulmuş. Yeni yılla birlikte ise markanın ürün gamında daha fazla elektrikli model göreceğimiz de aşikar olarak görünmekte. Süreçle ilgili ilk açıklamalar da Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan’dan geldi.

Mercedes Eqa ve Eqs
Mercedes Eqa

Mercedes EQA Ve EQS Hakkında Resmi Açıklamalar Geldi!

Mercedes Eqa ve Eqs hakkında önemi açıklamalar gelmiş durumda. Ne zaman satışa çıkacağı hakkında net bir tarih bulunmayan model bu konuda da yavaş yavaş durumunu netliğe ulaştırıyor. Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan: ” 2020 yılını, 15.617 adet satışla kapatarak 2019 yılına göre yüzde 58 artış yakalayarak toplam pazardan aldığımız payı geliştirdik. Mart ayından itibaren Türkiye’de etkilerini gösteren pandemi koşullarına rağmen yeni model lansmanlarımızı aralıksız sürdürdük ve dijitalleşme alanında markamız adına oldukça önemli yeniliklere imza attık. Bu konuda sektörün en başarılısı olduğuna inandığımız bayi ağımız ve marka tutkunu çalışanlarımız en önemli destekçilerimiz oldu. 2021 yılında da yenilikleri yıl boyunca aralıksız sürdürmeyi planlıyoruz.”

”EQ markamız altında satışa sunacağımız ikinci modelimiz olan tamamen elektrikli EQA modelimizi 2021’in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı planlıyoruz. Markamızın elektrikli yolculuğuna, teknoloji ve lüksün kombinasyonu olan EQS modelimiz ile yılın üçüncü çeyreğinde devam edeceğiz. Bu modellerimizin katkısıyla Premium binek otomobil markaları arasında elektrikli mobilitede çeşitliliği arttırırken, Türkiye pazarında önemli yere sahip olan Yeni Mercedes-Benz C-Serisi modelimizin de bize katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Bu yeni modellerimiz haricinde mevcut araçlarımızda farklı donanım, motor ve çekiş opsiyonları da sunarak müşterilerimizin değişen beklentilerini karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here