Volkswagen ID.4 Performanslı Modeli GTX İle Geliyor!

Volkswagen‘in “elektrikli araç” trendine katılması ile beraber yeni modellerini duyurmaya başlamıştı. Markanın elektrikli araç serisine ID. adını verdiğini biliyoruz. ID.3 ve ID.4 modelleri ise en öne çıkanlar arasında yer alıyor. Alman otomotiv devinin gelecek yıllar itibariyle hemen hemen her segmentte elektrikli otomobiller sunma hedefi var. Bu hedef doğrultusunda ticari araç sınıfı dahil olmak üzere yeni modeller geliştirmeye devam ediyor. Bu çalışmaların yanı sıra duyurduğu mevcut modellerin üzerinde de çeşitli güncellemeler yapmayı es geçmiyor. Markanın son atağı SUV sınıfındaki elektriklisi ID.4’e yönelik oldu. Mevcut modelin performanslı bir versiyonunu piyasaya sunmaya hazırlanan marka, ID.4 isminin yanına “GTX” ibaresini ekledi. Volkswagen ID.4 GTX güçlü elektrik motoru ile çok hızlı olacak!

Volkswagen ID.4 GTX

Çift Elektrik Motoru ile Maksimum Performans!

ID.4, “GTX” takısı ile beraber oldukça performanslı bir SUV olarak karşımıza çıkıyor. Çift elektrik motorunun kullanıldığı modelde, 4×4 çekiş sistemi de mevcut. Modelin standart versiyonunda bulunan 200 beygirlik elektrikli motora ek olarak GTX’te, 95 beygirlik güç üreten ilave bir elektrikli motor bulunuyor. Bu sayede ID.4 GTX 295 beygirlik bir güce sahip oluyor. 0-100 km/s değeri 6.2 saniyeye düşen modelde maksimum hız 180 km/s.

Volkswagen ID.4 GTX

Volkswagen ID.4 GTX ile 480 Kilometre

Modelin pil setinde 77 kWh’lik bir ünite bulunuyor. Bu ünite sayesinde ID.4 GTX kullanıcısına 480 kilometrelik bir menzil sunuyor. Hızlı şarj imkanının da bulunduğu modelde, maksimum değer 125 kW değerinde olacak.

Volkswagen ID.4 GTX

GTX Versiyonları Görmeye Devam Edeceğiz!

Volkswagen’in ID.4 ile beraber sunduğu performans odaklı versiyonu diğer elektrikli modelleri için de sunması bekleniyor. Bu doğrultuda GTX serisini markanın içten yanmalı motora sahip modellerinde gördüğümüz R serisine benzetebiliriz. Tam fiyatı açıklanmayan ID.4 GTX’in Almanya’da 50.000 Euro’luk fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Volkswagen’e ait elektrikli modellere ülkemizde de sahip olmak mümkün. Henüz yaygın olmayan ve kısıtlı satışa sahip olan modellerin gelecek dönemde satış hacmini arttırma ihtimali yüksek gözüküyor.

İkinci el satılık Volkswagen modelleri

Volkswagen ID.Buzz Otonom Sürüş Özelliği İle Gelecek

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here