Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler | Deri Koltuk Boyama

0
2669

Covid-19 salgını sebebiyle alınan önlemler neticesinde 29 Nisan saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma, havaların da ısınmasıyla bir hayli zor geçmektedir. 17 günlük bu süreyi değerlendirmek, otomobil tutkunları için zamanı en iyi kullanma biçimi olacaktır. 17 gün boyunca kullanılmayacak olan otomobilinizde birçok değişiklik ve yenileme yoluna gidebilirsiniz. Bunlardan biri de deri koltukların boyanma işlemidir. Özellikle model yılı eski olan araçlarda deri koltukların renginin deformasyona uğramış olma olasılığı bir hayli fazladır. Sokağa çıkma kısıtlamasına deri koltuklarınızı boyayarak yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Tam kapanmada yapılabilecek olan işlemlerden deri koltuk boyamayı anlatacağız.

Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler Deri Koltuk Boyama

Deri koltukları boyamak her ne kadar profesyonellik gerektiren bir iş gibi gözükse de amatör çalışmalar la da çok güzel ve kalıcı çözümler elde edilebiliyor. Bu işlemi yapmanız için koltukların sökümüne gerek kalmaması da otomobili ile vakit geçirmeyi seven herkesin yapabileceği anlamına geliyor. Deri koltuklarınızı boyamak için gerekli olan malzemeler:

  • Aracınızın deri koltuk renginde Deri boyası
  • Deri temizlik sıvısı
  • Boya sonrası sabitleme cilası
  • Sünger

Deri koltuk boyama işlemi öncesinde yapılması gereken en önemli iş boyanacak olan yüzeyin temizlenmesidir. Tam kapanma sebebiyle birçok kişinin zaman problemi yoktur. Deri koltukları köpük vasıtasıyla temizleyip ıslak bir bezle silmek en iyi temizlik yöntemidir. Bu işlem deri koltuk yüzeyinde bulunan gözle görülmeyecek kirlerin çok büyük bir bölümünü temizleyecektir. Koltuklar iyice kuruduktan sonra boya öncesi deri temizlik sıvısı koltuklara uygulanır. Temizleme aşaması bitmiştir. Sırada boyama işlemi.

Boyama işlemine geçmeden önce deri boyasının iyice çalkalanması gerekir. Çalkalanan deri boyası bir sünger vasıtasıyla arada hava sıcaklığına göre 5-10 dk aralarla 3 kat boya sürülür. Boya özellikle de ilk kat deriye iyice yedirilerek uygulanır. Uygulama yaparken süngeri yuvarlayarak uygulamanız daha başarılı bir sonucu beraberinde getirecektir.

tam kapanmada yapılabilecek

Boya, kuruduktan sonra yapılması gereken, boya sonrası sabitleme cilası uygulamaktır. Yüzeye uygulamış olduğunuz boyayı deriye sabitleyecek olan bu sıvı, oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Yapılmış olan boyanın kalıcılığını da sağlar. Tam kapanma da internet üzerinden sipariş verip uygulama yaparak vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Kolay gelsin 🙂

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here