Neredeyse tüm otomotiv devlerinin seyircileri heyecanlandıracak motorspor serileri vardır. Bu seriler ralli sahnelerinden yarış pistlerine kadar, hız, gürültü ve cesaret örneklerini gözler önüne serme konusunda oldukça başarılı olmuşlardır. Toyota motorsporları konusundaki 70 yıllık zengin tarihi ile birlikte, artık dünya çapındaki tüm yarış aktivitelerini Toyota Gazoo Racing isim altında topladı.

Toyota Gazoo Racing

Toyota daha iyisi için sınırlarını zorluyor. Toyota, “Toyota Gazoo Racing Toyota’nın ‘sürekli iyi’ araba üretimi konusundaki bağlılığını temsil eder. Yeni teknolojiler ve çözümler üretmek, motorsporların zorlu koşulları altında, hiç geliştirmeyi bırakmayacağız. Arabalarımızı öğrenmek için en zorlu koşullarda yarıştırıyoruz, her türlü yolda rekabet ederek, görev ne olursa olsun, bize sürekli iyi araba üretmek için ilham veriyor. Biz toyotanın gelecekteki DNA’sını tasarlıyoruz. Herkese özgürlük, macera ve eğlenceli sürüşler getirene kadar rekabet edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Toyota Yeni İsim ve Aynı Tutku İle İlerliyor: Toyota Gazoo Racing

1950’ler kadar erken dönemde, şirketin kurucusu, Kichiro Toyoda, rekabetin şirketine fayda sağladığına inanıyordu. Kichiro Toyoda

yıllar öncesinde “Motorspor’lar bir eğlenceden çok daha fazlası. Japon araba endüstrisi gelişimi açısından önemli. Tıpkı Atletlerin Olimpiyatlarda gücünü ve yeteneklerini test etme ve gösterme amacıyla yarışmaları gibi, araç üreticileri de motorsporları araç performansını limitlere taşıyarak, üstünlük kurma çabasıyla, yeni otomotiv teknolojileri ve geliştirmeleri için ön ayak olur. Sadece otomobil üzerine araştırmalar yapmak değil, makinelerle insanlar armoni içerisinde ortaya gerçek potansiyellerine ulaşmak için çalışmaktır. Tıpkı otomobilin tekerleri gibi, motorsporlar ve Japon otomotiv endüstrisi ancak birlikte ileriye gidebilir.” açıklamalarında bulundu.
“GAZOO” garaj kelimesi anlamına gelir. insanların en ufak detayları iyileştirmek için birlikte çalıştığı samimi, her garajda, her müşteri için sürekli iyi otomobiller ve servis sağlanması amaçlanan bir yeri temsil eder. İsim aynı zamanda Toyota Gazoo Racing’de vücut bulan bir ruh taşımaktadır.
Toyota Gazoo Racing
Toyota Gazoo Racing başlığının altında, Toyota’nın motorspor faaliyetleri: Göz alıcı Dünya Dayanıklılık Şampiyonası, Prestijli Dünya Ralli Şampiyonası, ‘dünyanın en zor yarışı’ olarak bahsedilen Nürnburging 24 Saat, Zorlu Dakar rallisi ve iddialı 5 Kıta Sürüş Projesi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here