Toyota Elektrikli SUV’yi Tanıttı | Peki Üretilecek Mi?

0
809
toyota elektrikli

Toyota Elektrikli SUV’yi Tanıttı | Peki Üretilecek Mi?

Toyota , bu yıl Nisan ayında piyasaya çıkacak yeni bir pille çalışan crossover modeliyle nihayet elektrifikasyon oyununu hızlandırmak istiyor . Japon otomobil üreticisi yıllardır hibrit pazarının ön saflarında yer alıyordu. Ancak otomotiv dünyası tamamen elektrikli araçlara doğru yönelmekte. Toyota, bu değişikliklere yepyeni bir elektrikli crossover ile yanıt verecek. Toyota elektrikli SUV’yi tanıttı…

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Otomobiller

Bu Sene İçinde Tanıtılacak

2021 Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan yeni Toyota modeli, şirketin yeni e-TNGA elektrikli araç platformunu temel alacak. Otomobil üreticisi, bunun geçen yıl Aralık ayında sattıkları aracın aynısı olduğunu ve sızdırılan patent görüntüleri sayesinde nasıl görüneceğine dair oldukça iyi bir fikrimizin olduğunu görüyoruz.

toyota elektrikli prototip
Prototip Görüntü

Üretici, yeni mimarinin önden, arkadan ve dört tekerlekten çekişli, “farklı araç türlerine ve kullanımlarına uyacak geniş bir batarya ve elektrik motoru kapasitesi yelpazesine” sahip araçlar olacağını söylüyor. Sadece bunla yetinmiş değiller, aynı zamanda yeni temeller mühendislere ve tasarımcılara daha fazla “çok yönlülük ve esneklik” vermeli ve bu da onların “sürüşü heyecan verici ve görünüşte şık” arabalar yapmalarına izin verici hale gelmektedir.

İlk Önce Avrupa’da Satışa Çıkabilir

Şangay konseptinin, dönüşeceği modelin nihai üretim biçimine çok yakın olduğuna inanılıyor. Önceki raporlara göre, Japonya’da yalnızca elektrikli araçlara sahip bir fabrikada üretilecek. Subaru’nun yardımıyla halihazırda geliştirilme aşamasındadır. En azından başlangıçta yalnızca Avrupa’da piyasaya sürülecek. Nihai üretim modelinin ne zaman olacağı Toyota’nın açıklamalarından sonra belli olacak.

En iyi ihtimalle, Toyota’nın ilk yeni tamamen elektrikli aracının bundan sonra “birkaç yıl içinde” satışa çıkmasını bekleyebiliriz. Bu muhtemelen Nisan ayında göreceğimiz aracın nihai ürünün erken bir ön izlemesi olarak hizmet veren bir konseptten başka bir şey olmayacağı gibi düşünüyoruz.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here