2022 yılında çıkması beklenen elektrikli araçları sizin için derledik. Elektrikli arabalar geleceğimizdir ve her yıl otomobil üreticileri serilerine daha fazla EV ekliyor. Mercedes-Benz, Volkswagen ve Tesla gibi bazı yeni isimlerle birlikte mevcut üretici EV’ler dahil her şey üretilecek. Henüz üretimin net olmadığı ancak 2022 yılında çıkacak olan konseptten üretime başlanmasına kadar her elektrikli aracın bir listesini derledik.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar

Mercedes-Benz G-Class Electric

Daimler CEO’su Ola Källenius geçtiğimiz günlerde şirketin elektrikli bir G sınıfı yapmayı planladığını söyledi. Ancak büyük olasılıkla tamamen elektrikli bir versiyon görmeden önce klasik G-wagen’in bir plug-in-hybrid versiyonunu göreceğiz. EV modeli geldiğinde, muhtemelen 2022 civarında, EQG olarak adlandırılacağını bekleyebiliriz. Sonuçta, Mercedes’in şu anki elektrikli SUV’si EQC olarak adlandırılıyor ve muhtemelen EQS olarak adlandırılan elektrikli S-sınıfının fotoğrafları da ortaya çıktı.

Mercedes-Benz G-Class Electric

2022 Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck’ın tasarımının kutuplaştığını söylemek çok büyük bir eksikliktir ve Cybertruck’un kendisi de muazzamdır. Paslanmaz çelikten ve kibirden yapılmış bir iri parça, üretim versiyonunda 4,082 Kilogram daha ağır olabilir. CEO Elon Musk, 21 Kasım’da Cybertruck’ın açılışını yaptıktan sonra 200.000 alıcı adayının mevduatlarını bir haftadan kısa bir süre içinde bıraktığını iddia etti. Paslanmaz çelik yekpare gövde, onu, yaklaşmakta olan EV kamyonetlerinin bolluğuna ilgi çekici bir potansiyel katkı haline getiriyor. İlk, en düşük menzilli versiyonun (402 km’den fazla) 40.000 $ ‘ın altında fiyatlandırılacağı iddia ediliyor ve üretimi 2021’de başlayacak ve 2022’de satışa çıkacak.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: 2022 Tesla Cybertruck

Tesla Roadster

Tesla Roadster’ın ikinci nesli 2020 için duyuruldu. Sıfırdan 96 km / saate 1,9 saniyede ve çeyrek mile 8,8 saniyede çıkabiliyor. Roadster’ın 402 km / saate kadar azami hıza sahip olduğu iddia ediliyor. Roadster muhtemelen bir çift (veya hatta üç) elektrik motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak ve 200.0 kWh pil takımı ile birlikte bu iki kapılı 998 km menzile sahip olacak. Roadster performans iddialarını karşılayabilirse, başlangıç fiyatının yaklaşık 200.000 dolar olması bekleniyor.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Tesla Roadster

Volkswagen I.D. Buzz

VW’nin 2022’de piyasaya sürülen ikinci EV’si, 1950’lerden ve 1960’lardan itibaren birinci nesil Type 2 Microbus’a modern bir yaklaşım olacak. 1990’ların sonunda Beetle’ın yeniden canlanmasında olduğu gibi, VW yeni Microbus’u ya da üretim için adı ne olursa olsun, her yerde bombalayıcıların kalbini çekmeyi umuyor. Gelecek diğer elektrikli araçlarda olduğu gibi, Buzz, zemine entegre bir batarya paketi ile aynı MEB platformu bileşen setini kullanacak ve muhtemelen altı ila sekiz kişi için yer olacak.

2022 Yılında Çıkması Beklenen Elektrikli Araçlar: Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen I.D. Space Vizzion

Volkswagen ID Space Vizzion konsepti, üretime çok hazır göründüğü Los Angeles otomobil fuarında ilk kez sahneye çıktı. Bu, VW’nin 2022’de çıkacak olan üçüncü ABD EV teklifi olacak. Vagonlar ABD’de sürekli olarak zorlu bir satış olmasına rağmen, VW geniş iç mekanı ve yüksek aerodinamik verimliliği ile geniş vagonun menzilini 483 km kadar artırmaya yardımcı oluyor.

Volkswagen I.D. Space Vizzion

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here