Toyota Corolla Cross Tanıtıldı!

0
4893
Toyota Corolla Cross

Yaris Cross`un ardından Toyota Corolla Cross resmi olarak tanıtıldı.

Son zamanlarda B-SUV segmentindeki hareketlilik Toyota’nın ilgisini çekti. Toyota Yaris cross 23 Nisan da canlı yayın üzerinden tanıtıldı. 2021 yaz aylarında yollarda olacağı söylendi. Bu model birçok Toyota sevdalısı tarafından ilgiyle karşılandı. Aradan çok vakit geçmeden Tayland’ ta çekilmiş olan casus fotoğraflar ortaya çıktı.  Fotoğraftaki araç yaris cross un hatlarına oldukça benzer ancak boyut itibarıyla yaris den oldukça büyüktü. Fotoğrafların Toyota Corolla Cross`a ait olduğu sonradan anlaşıldı.

Yeni Toyota Corolla Cross

Dünyanın en çok satılan otomobili unvanını koruyan Toyota Corolla yeni bir tarzda iddialı bir şekilde Corolla Cross olarak görücüye çıktı. SUV ve Crossover’ların Dünya genelinde rağbet görmesi Toyota’ya 2. adımı attırdı. Boyut itibarıyla konuşmak gerekirse Yaris cross için rav 4 ün küçüğü demiştik. Bu araç 4,46 m uzunluğu ve 1,82 m genişliğiyle rav 4’le C-HR arasında konumlanıyor.

Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross Motor Seçenekleri

Corolla Cross 2 Farklı motor seçeneğiyle görücüye çıktı. 1.8 litrelik benzinli motoru ile 141 hp güç 175 nm tork üretmektedir. Bu motor cvt şanzımanla gücünü tekerlere aktarıyor. Diğer motor seçeneği ise 600 volt luk elektrik motoru ve 1.8 litrelik benzinli motor kombinasyonundan oluşan hibrit bir ünitedir. Gücü tekerleklere e-cvt şanzımanla aktarıyor.

Corolla Cross Tasarımı

Tasarım noktasına geldiğimizde Yaris cross`ta da görebileceğimiz arka çamurluklardaki genişlik aracı olduğundan çok daha kaslı gösteriyor. Stop lambalarındaki siyah şerit de gözlerden kaçmayan beğenilen detaylar arasında.

Ön tasarımda bulunan aynı zamanda Rav 4`ü de akıllara getiren devasa siyah ön panjur, keskin bir şekilde biçimlendirilmiş farlar  ve led gündüz farları aracı rakipleri arasında ön plana çıkartıyor.

Çamurluk ağızlarındaki dodikler de gözlerden kaçmıyor.

İç tasarım noktasında ise Yeni Toyota Corolla’nın neredeyse aynısını görüyoruz.

Bu aracı yeni Toyota Corolla’dan ayıran en büyük farklardan biri de 17 ve 18 inç büyüklüğünde 215/60 ve 225/50 jant lastik kombinasyonuyla gelmesidir. Bu aracın büyüleyici gözükmesindeki en büyük etmenlerden bir tanesidir.

Toyota Corolla Cross

Bu araç için yatırımlarını sağlam yapan, yaptığı otomobillerle dünyaca başarısıyla bilinen Toyota, bu aracı ilk olarak Tayland’da ilerleyen zamanlarda ise diğer ülkelerde satışa sunacağını bildirdi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here