Toyota 4 Tesisindeki Üretimi Geçici Olarak Durduracak

Dünya Otomotiv Sektörünün bilinen üreticilerinden olan Japonya Merkezli Toyota, parça tedarik problemi yüzünden 4 tesisindeki üretimi geçici olarak durdurma kararı aldı.

Toyota 4 Tesisindeki

Toyota Motor, dünyada etkisini sürdüren korona virüsün olumsuz yönde tesir ettiği “yedek parça fabrikalarındaki” durumlar nedeniyle, 2021 Aralık Ayında, Japonya’da bulunan tesislerinde üretim yapmayacak.

Korona virüs Salgını, yeni varyantlar ile etkisini tüm dünyada sürdürmeye devam ediyor. En son ortaya çıkan Omicron Varyantı’ın beşinci dalgaya neden olabileceği endişesi ülkelerin, çeşitli önlemler almasına neden oluyor.  Üretim noktalarında da önlemlerin alındığı görülüyor. Bu bölgelerden biri de Güneydoğu Asya Ülkeleri. Toyota Motor’un, yedek parça fabrikalarının yoğun olarak bulunduğu bu coğrafyada, salgının olumsuz etkileri sebebiyle durmaya gitmesi, Toyota’nın üretimine de olumsuz yansıyor.

1Toyota Yönetimi Açıklama Yaptı: “Japonya’daki 4 Tesisi, bu ay üretmeyecek”

Japon Otomobil ve Motor Üretici Toyota, parça tedarik sıkıntısının gerekçe göstererek 2021 yılı Aralık ayında, Tahara ve Miyata fabrikaları dâhil olmak üzere ülkedeki 4 tesisinde üretim bantlarını durdurma kararı aldı.

Üretim kesintisi, 3 ila 7 gün arasında değişecek ve bu hareketin üretime yansıması ise 9 bin aracın imalatının gecikmesi şeklinde olacak.

Üretimi gecikecek Toyota modelleri arasında, Land Cruiser ve Lexus NX var.

2Toyota, ABD’de Lityum- İyon Batarya Tesisi Kuracak

Toyota, dünyada söz sahibi pek çok otomobil üreticisi firma gibi, elektrikli otomobil üretimi için yatırım yapıyor. Karbon salınımını aşağı çekerek dünyanın doğal dengesini korumayı hedefleyen, teknolojik hamleler yapan ve bu çerçevede yatırım gerçekleştiren biri de Toyota.

Toyota, ABD’nin Kuzey Carolina Eyaleti’nde bir “otomobil batarya tesisi” kurmaya hazırlanıyor. Yatırımın 1,29 milyar dolar olacağı öngörülüyor.

Lityum- iyon bataryalarının tedarik zincirini genişletmeyi ve elektrikli araçların yaygınlaşması hedefleyen bu tesisin, 2025 yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Toyota 4 Tesisindeki

3Otomobil Bataryası Tesisi ’ne 200 Bin Batarya Üretilecek

Kuzey Carolina’da kurulacak Lityum- İyon Batarya Tesisinde, 4 üretim bandı olacak ve her biri yıllık 200bin lityum- iyon bataryası imal edebilme kapasitesine sahip olacak. Tesisin zaman içerisinde üretim parkuru sayısını 6’ya çıkarması planlanıyor.

İkinci El Toyota İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Toyota 4 Tesisindeki Toyota 4 Tesisindeki

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here