Toyota, En Çok Patent Başvurusu Yapan Şirket Oldu!

0
1469
toyota

toyota

Otomobil şirketleri her yıl geliştirilen teknolojiler için binlerce patent başvurusunda bulunuyorlar. Hatta otomobil üreticileri, otomotiv endüstrisinin hızlı dönüşümü nedeniyle teknolojide bir silahlanma yarışının ortasında diyebiliriz. Bristol Street Motors, hangi markaların otomotiv inovasyonunun en fazla olduğunu bulmak için Google Patents’ten gelen verileri analiz etti. Son on yılın verileri incelendi. Dosyalanan patent verilerine göre, Toyota ’nın diğer otomobil şirketlerini geride bıraktığı görülüyor.

Son on yılda, yani 2011’in başından beri Toyota, yılda ortalama 31.650 adet olmak üzere toplamda 384.300’den fazla patent başvurusunda bulundu. Bu, 184.000 yenilikle en aktif ikinci marka olan Hyundai’nin iki katı büyüklüğünde diyebiliriz. Ayrıca Asya markalarının genel olarak ilk beşte yer aldığı ortaya çıktı. İlk iki sırada bitiren Toyota ve Hyundai’nin yanı sıra, Ford üçüncü, Honda ve Nissan, dördüncü ve beşinci oldular. Bu sıralama ile, Asya’nın otomotiv inovasyonu için gelişen bir merkez olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük hukuk firmalarından biri olan Freshfields Bruckhaus Deringer, “Otomotiv, şu anda patentler alanında telekomünikasyon ve bilgisayar endüstrisinin ardından en aktif üçüncü sektör” dedi. Bristol Street Motors’un araştırması bunu doğruluyor gibi görünüyor.

Toyota 25 Yıldır Yavaşlamıyor

Toyota’nın güç aktarma organlarındaki muazzam yeniliği uzun süreli geleneğin bir parçası. Bu şirket hakkında elektrifikasyonun öncüsü olduğunu söyleyebiliriz ve 1997’den bu yana, yani Prius’un galasından bu yana, piyasaya 4 nesil hibrit araç sunmuştur. Aynı zamanda Toyota, plug-in ve BEV hibritleri de üretiyor ve bu yıl ikinci nesil Mirai hidrojen elektrikli sedan satışına başladı. 2020’de Toyota elektrikli otomobillerinin satışları yalnızca Avrupa’da 3 milyon olmak üzere olmak üzere toplamda 16 milyon otomobili aştı.

En İyi 100 Patent Ofisinden Veri Analizi

Bristol Street Motors, en iyi 15 markayı temsil eden, yeni ve kullanılmış otomobilleri satan bir İngiliz otomobil satıcısıdır. Google Patents’ten alınan verilere dayanan bir inovasyon çalışmasında şirket, Ferrari, Volvo, Porsche, Land Rover, Lamborghini, Subaru, Chevrolet, Toyota, Hyundai, Ford, Honda, Nissan gibi 20 küresel markanın dünya çapında başvurusu yapılan otomotiv patentlerini analiz etti. Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz, Peugeot, Renault, Mazda ve Fiat. Analistler, dünya çapında 100’den fazla en büyük patent ofisinden veri topladı ve bu temelde açılan patent sayısı açısından otomobil markalarını karşılaştırdı. Elde edilen verilerin sonuçları ise Toyota’nın diğer otomobil şirketlerini büyük farklarla geride bıraktığını doğruluyor.

Ayrıca;
2. El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here