Otomotiv devi Toyota yeni bir başarıya daha imza attı. Toyota, 2023 Dakar Rallisi’nden zaferle döndü. 2023 Dakar Rallisi’nde, Toyota GAZOO Racing üstün bir başarı elde etti. Toplamda üç aracıyla başarı elde ederken Dakar Rallisi’nde Katarlı Nasser Al-Attiyah ve Fransız yardımcı pilotu Mathieu Baumel ile arka arka 2. kez kazandı. Ayrıca ilk 5’te, 4 Toyota Hilux T1+ bulunuyordu.

  • Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel için genel klasmanda 1.
  • Giniel de Villiers ve Dennis Murphy için genel klasmanda 4.
  • Henk Lategan ve Brett Cummings için genel klasmanda 5.

Dakar Rallisindeki Başarı

Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villers, Henk Lategan ve Lucas Moraes bu yıl başarı elde eden isimler arasındadır. Ayrıca Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel, geçtiğimiz yıl TOYOTA GAZOO Racing için yarışıp kazanmıştı. Bu yılda kazanarak üst üste kazanmış oldular. Bu yıl ise 31 Aralık 2022 tarihinde Suudi Arabistan’ın kuzeybatı kıyısında başlayan ve 15 Ocak’ta Dammam’da biten 16 günlük rallinin kazananları belli oldu. Toyota Motor Corporation Başkanı ve CEO’su Akio Toyoda ise; “8500 km’lik zorlu yolda 6 takımı da tebrik ederiz!” dedi.

Nasser Al-Attiyah: Genel Klasmanda Birinci

Toyota 2023 Dakar Rallisi

Nasser Al-Attiyah, yarış aracı ile bitişe ilk gelen isim olmasının yanında en yakın rakibine ise; 1 saat 20 dakika 49 saniye fark atmayı başardı. Ayrıca 2. etaptan itibaren Nasser Al-Attiyah, rakiplerinin gerisine düşmedi. Yarış aracının da gücüde sıkça dile getirildi. Yarış aracının adı ise, GR DKR Hilux T1+.

Kariyerinde otomobil kategorisinde 5 kez birinciliği bulunan Nasser Al-Attiyah ise konuya ilişkin olarak; “Bu inanılmaz bir duygu! Ekibimizin her bir üyesinden başlayarak birçok kişiye teşekkür etmeliyim. Zor bir iki haftaydı ama geri dönüp unvanımızı koruyabilmek harika! GR DKR Hilux T1+ aracımızla gerçekten gurur duyuyorum ve TOYOTA GAZOO Racing ile yarışı üç kez kazanmak gerçekten özel bir şey” sözlerini iletti.

Giniel de Villers: Genel Klasmanda Dördüncü

Toyota 2023 Dakar Rallisi

Ayrıca Giniel de Villers, Toyota GAZOO Racing için bir başka başarı elde eden isim. Arka arkaya 20.kez bu ralli yarışını tamamladı. Genel klasmanda ise yarışı dördüncü olarak bitirerek başarı elde etti. Bunun yanında pilot genel kariyerinde bu yarışı toplamda 15 kez ilk 5 sırada bitirmeyi başarmış.

Giniel de Villiers ise konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi; “Dakar her zaman zorluklarla doludur ve bu yıl kesinlikle zorluklardan payımıza düşeni aldık. Elbette bizim için daha iyi olabilirdi ama o zaman birçok rakip muhtemelen aynı şeyi söyleyebilir. Podyumda olmak güzel olurdu ama genel olarak bir üretici olarak; Toyota’nın gurur duymak için her türlü nedeni var. Bence bu sonuç Hilux’ın güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı ve bu muhteşem otomobili bu yıl Suudi Arabistan’da bir kez daha sergilemeyi başardık”.

Henk Lategan: Genel Klasmanda Beşinci

Ayrıca, Henk Lategan ve yardımcı pilotu Brett Cummings; genel klasmanda beşinci olarak ekibine başarı getirdi.

Henk Lategan ise şu sözleri; “Dakar 2023 bizim için inişli çıkışlı geçti. Bizim için son derece güzel günlerle zor bir iki hafta oldu; ama aynı zamanda bazı hayal kırıklığı yaratanlar. Böylesine zorlu bir Dakar’dan sonra İlk 5’te olmak iyi hissettiriyor ve bence bu yıl her şeyi üzerimize yıktılar. Bunu akılda tutarak, yarışın sonunda olmak harika bir duygu ve her zaman ne olmuş olabileceğini merak etsek de; aracı eve iyi bir konumda getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Toyota Hilux T1+ ile Yarışan Özel Katılımcılar

Toyota 2023 Dakar Rallisi

Lucas Moraes, yarış aracı ile yarışarak Toyota’ya bir başarı daha getirdi. Daha öncesinde Dakar Rallisi geçmişi olmamasına karşın Moraes, yarışı üçüncü sırada bitirdi. Bu sayede ilk 5’te 4 Toyota başarısı yer aldı.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Toyota Gazoo Racing: Toyota’nın 70 Yıllık Motorspor Tarihi!” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here