TOGG’dan Hazırlık Haberleri: Gemlik Tesisi Üretime Hazır!

0
1973
TOGG Yerli Otomobil

TOGG Gemlik Tesisi, temeli 18 Temmuz 2020 tarihinde atılmış ve iki yılda deneme üretimi için hazırlıklara başlanmıştı. Bu yılın son çeyreğinde ilk üretim akıllı cihaz banttan geçecek.  Gemlik Tesisi’nin 2030 yılına kadar büyük bir akıllı cihaz üretim hedefi var.

togg ilk üretim aşamasını tamamladı

Geçen iki yılda planlar doğrultusunda deneme üretimi adına geri sayım başlatıldı. Gövde, montaj ve boya işlemlerinin yapıldığı tesiste, deneme üretimi hazırlıkları son hızda devam ediyor. Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i kadar bir değerle Avrupa’nın en temizi olan boyahane içerisinde, ilk C- SUV gövdesinin boyası atılmıştır. Aynı gövdeye ait parçanın montajı da bu montaj tesisinde tamamlandı.

TOGG “Yeniliğe Yolculuk Hedefi” artık deneme üretimi için geri sayıma geçti!

Bu yılın son çeyreğinde seri üretim için hazır olacak olan Gemlik Tesisi içerisinde;  Ar-ge Merkezi, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme Merkezi, Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi, Kullanıcı Deneyim Parkı birimlerini barındıracak.

togg parçalı robotlar

İlk olarak C-SUV pazara çıkıyor. TOGG’da, Avrupa kurallarında teknik yeterlilik bakımından testlerin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde sonunda C segmentindeki Elektrikli SUV pazara sunulması planlanıyor. Daha sonra üretim sırasındaki C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri de üretime başlayacak. Ardından ise B-SUV ve C- MPV’nin de üretime katılmasıyla birlikte aynı aileye ait 5 model tamamlanmakta. TOGG 2030’a kadar 5 farklı modeliyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG Gemlik Tesisi İkinci Yılında

Gemlik Tesisi’nin temeli 18 Temmuz 2020 tarihinde atılmıştır. Fakat üst yapı çalışmaları Ocak 2021’de başladı. Gemlik Tesisini güçlendirmek için 44 bin adet beton kolon kullanılmıştır. 536 bin metreküp kazı çalışması yapılmış ayrıca 493 bin metreküp dolgu kullanılmakta. Gemlik Tesisi inşasında ise 34 bin ton demir 325 bin metreküp beton yer aldı. Üretim hatları içerisinde 250 robot devreye alınarak ekipman montajları sağlanmakta. 1.6 kilometrelik test pisti inşası tamamlandı. İnşaatında 9 bin 700 kişi görev aldı ve 3 milyon saatlik bir çalışma gerçekleştirilmiştir. 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen Gemlik Tesisi, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. Ayrıca Gemlik Tesisi kapasitesi 175 bin adede ulaştığında 4 bin 300 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

togg

Gemlik Tesisi içerisindeki çalışmalar, 9 Nisan 2021 tarihinden itibaren togg.com.tr ayrıca Togg Youtube kanalı üzerinden anlık olarak izlenmiştir. Canlı yayınları toplam olarak 2 milyondan fazla kişi izlemiştir.

İzlemek için: Togg Gemlik Tesisi Canlı Yayın

ARABAM GARAJ

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here