Tesla, Bitcoin ile Satış Yapılmasını İptal Etti

Elon Musk’ın kurucusu olduğu elektrikli otomobil firması Tesla, Bitcoin ile alakalı önemli bir geri adım attı. Geçtiğimiz aylarda Tesla 1,5 milyar Dolar değerinde bitcoin satın almış, ardından bir kısmını satarak önemli bir kar elde etmişti. Hatta bu satıştan 101 milyon Dolar kar elde ettiği söylenmişti. Tüm bu hamleler üzerine firmanın bitcoin ve diğer alt coinlerle otomobil satışına izin vereceği belirtilmişti.Elon Musk

Elon Musk Ne Demişti?

Tesla CEO’su Elon Musk konuyla alakalı şöyle söylemişti; ‘’ Bir bitcoin destekçisiyim. Partiye geç kaldım ama bir destekçiyim. Ve sanırım Bitcoin, geleneksel finans uzmanları tarafından geniş kabul görmenin eşiğinde.” Diğer alt coinler ile alakalı ise pek bilgisi olmadığını, Bitcoin’in iyi ve değerli olduğunu düşündüğünü söylemişti. Hatta geçtiğimiz günlerde Musk, Tesla’nın Doge coin ile ödeme alıp almamasıyla alakalı bir anket paylaşmıştı.

İşte o paylaşım:

Ancak durum değişti. Firma Bitcoin’e bu kadar ilgi gösterirken bir anda geri adım attı. Musk Twitter hesabından dünyada ses getiren bir açıklama yayınladı.

Musk’ın açıklaması şu şekildeydi; ‘’ Tesla, Bitcoin kullanarak araç alımlarını askıya aldı. Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından, özellikle de diğer yakıtlar arasında da en kötü emisyona sahip olan kömürden endişe duyuyoruz.

Kripto paralar pek çok düzeyde iyi bir fikir ve gelecek vaat ettiğine inanıyoruz. Ancak bu, çevre için büyük maliyetlerle olmamalı.

Tesla Bitcoin satmayacak. Madencilik daha sürdürülebilir enerji kullanımına geçtiğinde Bitcoin’i işlemler için kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca, Bitcoin enerjisinin %1’inden daha düşüğünü kullanan kripto para birimlerine de bakıyoruz.’’

Musk’ın o paylaşımı:

Açıklama Sonrası Bitcoin Piyasası Sallandı

Bu paylaşım Bitcoin piyasalarında şok etkisi yarattı. Paylaşım öncesi 55 bin Dolar seviyelerinde olan Bitcoin, 46 bin Dolara kadar geriledi. Ancak kısa bir süre sonra biraz toparlanarak 50 bin Dolar düzeyine yükseldi. Ayrıca açıklama sonrası alt coinlerde de sert düşüşler gözlemlendi. Konuyla alakalı önümüzde günlerin neler getireceği merakla bekleniyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here