Merak Uyandıran Tesla Battery Day

Küresel otomobil endüstrisi için pandeminin yol açtığı çöküşün ortasında, dünyadaki otomobil üreticilerinin hisseleri düşüş gösterdi. Bu şirketler arasında bazı istisnalar var ve bunlardan en göze çarpanı da Tesla. Bu hafta hisse fiyatında% 34’lük bir düşüşün ardından bile, Tesla’nın fiyat-kazanç oranı hâlâ aynı. Tesla Battery Day de Tesla’nın öne çıkmasını sağlayan etkinliklerden bir tanesi.

Önümüzdeki üç ila beş yıl içinde, dünyanın önde gelen otomobil üreticileri çok sayıda yeni elektrikli SUV, pikap ve sedan piyasaya sürecek. GM geçtiğimiz günlerde bu konuda adımlar attı. EV girişimlerini içeren bir dizi yüksek dolarlık anlaşmalar arasında, Tesla’nın gelecekteki Cybertruck ve Semi ile rekabet eden bir EV şirketi olan Nikola’dan 2 milyar $,% 11 hisse alacağını söyledi. Bu alandaki çalışmalar sadece çok büyük şirketlerle de sınırlı değil. Birçok girişim de bu alanda çalışmalar yapılıyor ve ortaklıklar gelişiyor.

Canlı Yayın Gerçekleşecek

Elon Musk ise bu sektörü nasıl yöneteceğini gayet iyi biliyor. 22 Eylül’de, şirketin Fremont, California’daki fabrikasında düzenlenen yıllık hissedarlar toplantısında bir canlı yayında görünecek. Bağlantılı bir tanıtım etkinliği olan Tesla “Battery Day” için canlı bir web yayını hazırlanıyor. Piller normalde kitlesel beklentiyi uyandırmaz diyebiliriz. Ancak Musk ortaya çıkaracağı şeyin “aklınızı başınızdan alacağına” dair güvenceler verdi. Sonuç olarak, Wall Street’te ve elektrikli araç ve batarya meraklıları arasında ne söyleyeceğine dair takıntılı spekülasyonlar oluştu. Pillerini ve güç trenini rakiplere satmaya başlayacağı öngörüsü de dahil.

tesla battery day

Ancak Musk’ın gerçekten söylediği cümlelere sadık kalınırsa “aklınızı başınızdan alacak” – diyerek vereceği mesaj Tesla’nın araçları ile ilgili olacak demek mümkün. En yeni Tesla’nın günümüz elektriksiz çalışan araçlarına benzer bir fiyat aralığına ulaşacağına dair bir iddiada bulunma niyetinde olduğu düşünülüyor. Yani Tesla alıcıları, hemen hemen aynı özelliklere sahip benzinli modellere göre artık bir prim ödemeyecek. Bu Musk’ın duyurusuysa tüm otomobil endüstrisini sallayabilir.

“Otomobil üreticilerinin Tesla’nın şu an nerede olduğunu yakalamak üzere olduğu noktadayız.” Yenilenebilir enerji araştırma grubu BloombergNEF’in enerji depolama başkanı James Frith, “Tesla şimdi tekrar ilerleyecek ve yetişmek için üç ila beş yıla daha ihtiyaçları olacak ”diyor.

Etkinlik Ne Zaman?

Battery Day (Pil Günü) etkinliği 22 Eylül’de Tesla Fremont fabrikasında gerçekleşecek. Etkinliğin Türkiye saati ile 20:30’dan itibaren canlı bir akışı olacak.

tesla battery day

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here