Tamamen Yeni ve Elektrikli Opel Mokka Karşınızda

2
14299
Opel Mokka

Tamamen elektrikli yeni Opel Mokka, baştan sona yenilen tasarımıyla tanıtıldı. Satışlarına yaz sonunda başlanması beklenen yeni Mokka, yarım saatte %80 şarj doluluğu vadediyor.

Mokka ailesi, ilk etapta elektrikli yüzüyle bizlerle buluştu. İç ve dış tasarımının tamamen yenilendiğini görülen Yeni Opel Mokka eski versiyonlarını tamamen unutturacak gibi duruyor.

Opel Mokka1

Fazlalıklarından Kurtuldu

Yeni Opel Mokka’nın selefine göre boyutsal farklılıkları da mevcut.Yeni nesil model, 12.5 cm kısalarak aks aralığında 2 milimetre genişleme yaşamış. Opel, Mokka’nın genişliğini de 10 milimetre artırarak pratik ancak ferah bir araç haline getirmiş. Boyutsal farklılıklara rağmen 350 litrelik bagaj kapasitesinde bir değişim olmadığını da belirtelim. Tasarımı yenilenirken fazlalıklarından da kurtulan araç tam 120 kg hafiflemiş.

Yeni Mokka, 136 bg güç ve 260 Nm tork üretebilecek bir sisteme sahip olacak. Azami hızı 150 km/sa ile sınırlanan model, Peugeot e-2008’de de karşımıza çıkan 50 kWh’lik bataryayı kullanıyor. 100 kW’lık hızlı şarj sistemi sayesinde yeni nesil Mokka’nın 0-%80 şarj oranına sadece yarım saatte ulaşacağı da açıklanan veriler arasında.

Tasarım ve Teknoloji Bir Arada

Aracın yenilenen yüzüne 18 inçlik alaşım jantlar eşlik ediyor. Yüksek teknoloji ile donatılan model, firmanın Vizor adını verdiği tasarım diline geçiş yaparak LED far ve stop takımlarına kavuşturulmuş. Opel, matrix LED farları da opsiyon seçenekleri arasına eklemiş.

Mokka, standart olarak 180 derecelik panoramik arka kamera ve gelişmiş cruise kontrol sistemi ile gelecek. Donanım seçeneklerinin üst sıralarında ise bizleri 12 inçlik dijital gösterge paneli ile birleşen 10 inçlik bilgi eğlence sistemi karşılayacak. Kablosuz hızlı şarj özelliği de kullanım rahatlığını artıracak.

2.el ilanlarına bakmadan geçmeyin

Yeni Opel Mokka’nın benzinli ve dizel versiyonlarının da önümüzdeki günlerde sunulması bekleniyor. Satışlarına ise yaz sonunda başlanması planlanıyor.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here