İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisi Spotify, Car View Özelliğinin Fişini Çekti. İki yıldan önce Spotify, Android ve iOS platformları için yer alan mobil uygulamasına sürüş sırasında basitleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü içeren “Car View” özelliğini eklemişti. Car View özelliği Spotify kullanımını basit hale getiriyordu. Böylece sürücüler, yolculuk esnasında araçlarını kullanırken Spotify hesaplarını da daha rahat ve kolay kullanabiliyordu. Ancak İsveç merkezli müzik veri akışı ve podcast servisi olan müzik devi Spotify, bu uygulamasının fişini çekiyor. Spotify’ın bu hamlesi kafa karıştırıcı olurken, şirket konuyu resmi olarak kendi web sitesinden de açıkladı.

Spotify Resmi Açıklama: “Car View özelliğini kullanımdan kaldırdığımızı onaylayabiliriz. Ancak bu hamlemiz, kullanıcılarımızın araç kullanırken daha iyi bir Spotify deneyimi sağlamak üzere çalışmadığımız anlamına gelmiyor. Aksine en iyi araç içi dinleme deneyimini sunmanın yeni yollarını şu an araştırıyoruz. Car View özelliğini kullanımdan kaldırmayı, gelecek yeniliklere yol açmak için gereken olası bir şey olarak düşünün.

Geliştirdikleri yeni uygulamayı kullanıma sunana kadar mevcut Car View uygulamasının kullanımını kaldıran Spotify, yeni çıkaracağı özelliği ile tekrardan araç sürücülerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Spotify Car View Modu Nedir? Spotify, Car View Özelliğinin Fişini Çekti

Spotify araba modu sürücüler için basit ve kullanışlı bir görünüm sunuyordu. Söz konusu özellik, müziği duraklatmak ve çalmak için kullanıcılara büyük düğmeler sunuyordu. Basitleştirilmiş modda önceki veya sonraki parçaya atlamak; veya belirli bir şarkıyı seçmek normal görünüme kıyasla daha kolaydır. Spotify Car View modunun kullanımı oldukça basittir. Telefonunu arabanıza bağlamak için Spotify Connect, Bluetooth, AUX veya USB kablosu, Android Auto, Apple CarPlay gibi özellikleri kullanabilirsiniz. Ayrıca pek çok aracın medya sistemi, Spotify uygulamasını müzik sistemine eklenmiş olarak sunmaktadır. Telefonunuzu, arabanıza bağladığınız zaman Car View modu otomatik olarak aktif hale gelmektedir. Bu uygulama sürüş sırasında dikkat dağınıklığını azaltmak için daha büyük kontrol düğmeleri görüntülemektedir. Ancak Spotify, Car View Özelliğinin Fişini Çekti.

Spotify, Discover isimli özellik için Çalışmalara Başladı

Spotify için bu yeni özellik uygulamanın iOS araç çubuğunda dördüncü bir simge olarak görüntülenecek. Özellik, Chris Messina tarafından Spotify’ın beta iOS TestFlight derlemesinin en son sürümünde fark edildi. Discover isimli özellik kullanıcıların akışta gezinmek için yukarı ve aşağı kaydırarak hızlı bir şekilde yeni müzik bulmalarının bir yolu gibi görünüyor. Şarkıyı beğenmek için bir kalbe dokunabilir veya Spotify’ın şarkıyla ilgili standart bilgi kartını getirmek için üç noktalı menüye basabiliyorsunuz. Messina, formatın Spotify’ın Canvas formatını kullanabileceğini belirtiyor. Bu da sanatçıların yalnızca statik görüntüler yerine şarkılarla uyumlu videolar oluşturmasına olanak tanıyacak. Video oynattığınızda standart albüm resmi yerine yeni görseller sunulacak. 2D ve 3D grafiklerle birlikte standart video ve karma ortam biçiminde görüntüler gelecek. Bu özelliği sunarken sanatçılara Canvas’ın paylaşma, çalma listelerine ekleme ve profil sayfalarını ziyaret etme gibi temel etkileşim ölçümlerini artırdığını söylüyor.

Bu özellik hakkında çok fazla ayrıntı paylaşılmamasına rağmen Spotify tarafından resmi olarak onaylandı. Ancak Spotify’da, kullanıcı deneyimimizi iyileştirmek için rutin olarak yapılan testin, kullanıma açılacağı kesin değil.

Spotify Nedir? Spotify Nasıl Kullanılır? Spotify, Car View Özelliğinin Fişini Çekti

Spotify, İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisi olup aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu, The Orchard ve Universal’in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız plak şirketlerinden seçilmiş müziklerin sınırsızca dinlenmesine izin veren müzik uygulamasıdır. Aylık abonelik sistemi ile çalışan müzik uygulaması Spotify, kullanıcılara en kaliteli şekilde müzik dinlemelerini sağlamaktadır. Windows, Mac OS X, iOS, Linux işletim sistemlerini kullanan bilgisayarların yanı sıra taşınabilir sistemler olan Android, Symbian, Windows Mobile, S60 ve webOS işletim sistemlerinde de kullanılabilir. Pek çok rakibi olan Spotify, en iyi dijital müzik uygulamasından biridir. Ayrıca üretilen birçok farklı Podcast sayesinde, kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Birçok farklı türde yayınlanan Podcast’ler, eğitici ve eğlendirici olarak dinleyicinin karşısına çıkmaktadır.

Spotify platformunun 144 milyon ücretli abone dahil olmak üzere toplamda 320 milyon aylık etkin kullanıcısı bulunuyor. Ücretsiz olarak da kullanılabilen Spotify, birçok farklı özelliği ile karşımıza çıkıyor.

Spotify En Çok Dinlenen Türkçe Şarkılar ve Sanatçılar

En çok dinlenen Türkçe şarkılar ve sanatçılar başında 3.337.258 aylık dinleyici kitlesiyle Ezhel geliyor. İkinci olarak 2.461.042 aylık dinleyici kitlesiyle Sezen Aksu, üçüncü olarak 2.014.092 dinleyici kitlesiyle Zeynep Bastık, dördüncü olarak 2.053.902 dinleyici kitlesiyle Reynmen gibi popüler kültürün sevdiği sanatçılar geliyor.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here