Duygusal Premium Mobilite: Audi A8 İç Mekanı Yüksek Kaliteli Bir Deneyim Sunar… Potansiyel A8 müşterilerinin ihtiyaçları değişiyor. Zaman, mekan ve bireysel seçimler gibi değerler giderek daha önemli hale geliyor. Aynı zamanda, sürüş deneyiminden yüksek kaliteli malzemelere kadar bir aracın geleneksel güçlü yönleri önemini korumaktadır. Yenilenen Audi A8’de premium konsept, her şeyden önce, yeni ve yerleşik teknolojilerle birlikte duygusal ve konforlu bir iç mekan deneyimi ile tanımlanır.

Günümüzün arabaları, kullanıcının günlük yaşamına sorunsuz bir şekilde uymalı ve her zaman mümkün olduğunca çok sayıda ihtiyacını karşılayabilmelidir. bu bağlamda, çok yönlü ve konforlu bir iç mekan giderek daha önemli hale geliyor. Üreticiler, lüks segmentte giderek daha heterojen hale gelen hedef grupları ayrıntılı olarak analiz edeceklerdir. İç mekan tasarımı söz konusu olduğunda, konfor ve kontrol mantığı çok önemlidir. Ayrıca bilgi-eğlence sistemi veya kullanılan malzemelerin kalitesi ve sürdürülebilirliği gibi unsurlar listenin başında yer alıyor.

Duygusal Premium Mobilite: Audi A8 İç Mekanı

Konfor Artı Güvenlik: Dinlenme Koltuğu ve Dijital Matris LED Farlar

Audi A8’in teknik proje müdürü Peter Dlab, “İç mekan tüm duyulara hitap etmeli ve rahat olmalıdır. Ayrıca lüks segmentteki müşteriler, güvenlik, aydınlatma ve bilgi-eğlence alanlarında en son teknolojileri sunmamızı bekliyor” diyor. Bir örnek, Audi A8 L’nin arkasındaki dinlenme koltuğudur. l/100 km cinsinden ortalama yakıt tüketimi: 10.8–8.2 (21.8–28.7 US mpg). Kombine CO2 g/km cinsinden emisyonlar: 248–187. Çok sayıda ayar seçeneği ve ön yolcu koltuğunun arkasında bir ayak dayama yeri sunar. Yolcular ayaklarının altını çeşitli derecelerde ısıtmak ve masaj yapmak için kullanabilirler. Hava Kalitesi Paketi, araç içindeki havanın kalitesini iyileştirir. Dört bölgeli otomatik klima kontrol sistemindeki kombinasyon filtresi, gazların ve partikül maddelerin çoğunu yakalar. Ayrıca alerjenlerin ve mikroorganizmaların zararsız hale gelmesine katkıda bulunur. Dolayısıyla bunlar yolcuları hem çalışmaya hem de dinlenmeye davet eden özelliklerdir.

Duygusal Premium Mobilite: Audi A8 İç Mekanı

Güncellenen Audi A8’de, dijital Matrix LED farlar DMD teknolojisini kullanır. DMD, dijital mikro ayna cihazı anlamına gelir. Her bir far, özellikle güçlü bir LED’in ışığını küçük piksellere bölen yaklaşık 1,3 milyon mikro aynaya sahiptir. Bu, yüksek düzeyde hassasiyet ve çözünürlükle kontrol edilmesini sağlar. Otoyollar için şerit ve yön aydınlatması, sürücünün kendi şeridini özellikle parlak bir şekilde aydınlatan bir ışık alanı yayar. Her şeyden önce, bu yönlendirme ışığı sürücülerin yol inşaat sahalarında sezgisel olarak şeritlerinde kalmalarına yardımcı olur. Gelişmiş A8 ayrıca dijital OLED stop lambaları ile standart olarak gelir. OLED, organik ışık yayan diyot anlamına gelir.

Yardımcı sistemlerle birlikte, kombinasyon arka lambaları yakınlık algılama özelliğine sahiptir. Diğer yol kullanıcıları sabit A8’e arkadan iki metreye kadar yaklaşırsa, tüm OLED segmentleri otomatik olarak etkinleştirilir.

Duygusal Premium Mobilite: Audi A8 İç Mekanı İçin Pazarı Anlamak Gerekmektedir

Audi’nin bir pazarın özelliklerine nasıl tepki verdiğine bir örnek, yeni amiral gemisi modeli olan Audi A8 L’dir. Ayrıca markanın dört halkalı en önemli satış pazarıdır. Prestij ve statü odaklı özellikleriyle türev, Audi’nin maksimum müşteri odaklı ilerici lüks sedan anlayışını somutlaştırıyor. Audi, pazarın ihtiyaçlarını tam olarak anlamak ve bunları karşılayabilmek için dünya çapında yoğun pazar araştırmaları yapmaktadır. Örneğin Çin’de aracın şoförlü limuzin olarak özellikleri ön plana çıkıyor. Pekin’deki Audi İnovasyon Araştırması (AIR) ekibi oradaki pazar faaliyetlerinden sorumludur.

AIR ve AIC

AIR China başkanı Yu Zhao, “Geleneksel bir pazar araştırma departmanından çok daha fazlasıyız” diye açıklıyor. Kısmen Çinli müşteriler Avrupa ve ABD’dekilerden çok farklı olduğu için çok fazla araştırma yapıyoruz” dedi. Bu bağlamdaki en önemli araçlardan biri Audi Innovators Circle (AIC)’dir. Audi’nin hedef demografisinden 800’den fazla tüketiciden oluşan topluluk, sohbet uygulaması aracılığıyla dijital olarak birbirine bağlıdır. Bu trend izcilerinden gelen geri bildirimler, aşırı güvenilirlik ve kalite için öne çıkıyor. Audi, iki hafta içinde nicel anketlere yaklaşık 300 ila 400 yanıt aldı. Ayrıca aynı dönemde nitel araştırmalardan yaklaşık 20 ila 30 derinlemesine ifade aldı. Anketler, otomobil veya belirli araç özellikleriyle ilgili kullanıcı deneyimlerine odaklanır.

Audi Sürüşü

Sportif çeviklik ve sürüş dinamikleri, Audi A8’i en başından karakterize etmiştir. “Lüks sınıftaki otomobiller, bizim için tüm pazarlarda geleneksel sedanlar değil. Buna göre araç daha dinamik bir şekilde yapılandırıldı” diyor Dlab. Örneğin dört tekerlekten direksiyon, Audi A8’i kentsel ortamlar için uygun hale getirir. Yenilikçi süspansiyon bileşenlerinin bir kombinasyonu ile lüks bir sedanın kadifemsi kıvrımından bir spor otomobilin dinamik, sıkı yol tutuşuna kadar tüm aralığı kapsayabilir. A8’in tahmine dayalı aktif süspansiyonunun devreye girdiği yer burasıdır. Havalı süspansiyon ile birlikte çalışan ileri teknoloji sistem, her bir tekerleği boşaltabilir. Veya elektromekanik aktüatörler aracılığıyla ayrı ayrı aşağı itebilir. Aktif süspansiyon, herhangi bir sürüş durumunda gövdeyi aktif olarak kontrol edebilir. Böylece hızlanma ve frenleme sırasında gövdenin yuvarlanmasını ve dalışını büyük ölçüde azaltır.

Duygusal Premium Mobilite: Audi A8 İç Mekanı

A8 Amiral Gemisi Olmaya Devam Ediyor

Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hoffmann, “Kesinlikle açık olan bir şey var. A8, Audi’de yeniliği yönlendiren araçtır” diyor. Hoffmann ayrıca “Önce A8’de ve ardından diğer serilerde ve segmentlerde her zaman en yeni teknolojiyi tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here