Red Dot Ödülü Skoda Enyaq iV ‘ye Geldi!

Elektrikli otomobil yatırımlarının arttığı bu dönemde, yeni tasarımlar ile karşılaşıyoruz. Bu yeni model tasarımlarından bazıları oldukça fütüristtik olurken, bazıları mevcuttaki modellerin tasarımlarına yakın çizgilere sahip oluyorlar. Otomobil devlerinin arasında verdiği bu yarış, yepyeni modelleri karşımıza çıkarıyor. Çek üretici Skoda da bu yarışın içerisinde olan markalardan biri. Marka geçtiğimiz dönemde ilk tam elektrikli modelini tanıtmıştı. SUV karosere sahip bu model ile elektrikli otomobil piyasasında “ben de varım” diyen marka, bu hareketiyle oldukça iddialı bir giriş yapmayı başardı. Markanın “Enyaq iV” ismini verdiği başarılı model artık “Red Dot” rozeti taşıyor. Skoda Enyaq iV Red Dot ödülünü kazandı.

skoda enyaq iv red dot

Yüzde 100 Elektrikli, Yüzde 100 SUV!

Markaya ait ilk SUV olma özelliğini taşıyan Enyaq iV, tanıtımı öncesinde en merak edilen modellerden biriydi. Lansmanının ardından hemen hemen herkesin beğendiği Skoda modeli, sıra dışı tasarımı ile göz doldurmuştu. Bu başarının tacı ise Red Dot tarafından takıldı. En prestijli tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Ödülü, alanında uzman uluslararası jürilerin oyları ile sahibini buluyor. Bu yıl düzenlenen ödül organizasyonun galibi ise Skoda Enyaq iV oldu. Benzersiz bir tasarıma sahip olan modelin ön panjuru büyük övgü aldı. Markanın “kristal yüz” adını verdiği bu tasarım, opsiyon listesinde yer alıyor. Oldukça dikkat çekici tasarıma olan ön panjurda 131 adet LED ışık kullanılıyor.

Skoda Enyaq iV Red Dot

Red Dot Rozeti İle Skoda Enyaq iV

Küresel çapta ünlü olan tasarım yarışması, yüksek kaliteli ürün tasarımının bir sembolü olarak öne çıkıyor. Uluslararası jüri üyeleri grubu yaklaşık 50 kişiden oluşuyor. Bu grubun içerisinde; bağımsız gazeteciler, tasarımcılar ve öğretim görevlileri yer alıyor. Bu yıl 66.’sı organize edilen Red Dot’ta uzmanlar, 60’a yakın ülkeden 7.800 kadar ürünü değerlendirdi. Uzmanlar yaptıkları değerlendirmelerinde; inovasyon, kalite, fonksiyonellik, dayanıklılık ve ekolojik sürdürülebilirlik gibi kriterlere özellikle önem verdiler. Enyaq iV’nin öne çıkan özelliklerine bakıldığında ise markanın ürün gamındaki diğer modellere yakın bir seviyede olduğu görülüyor. Sunduğu geniş hacim ile Kodiaq’a benzeyen model, tam şarjla sunduğu 520 kilometrelik menzili ile dikkat çekiyor.

Skoda Enyaq iV Red Dot

İkinci el satılık Skoda SUV modelleri

2021 Skoda Kodiaq Donanım Harikası Suv!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here