Renault TREZOR Konsepti : Geleceğin Tasarım ve Teknolojisi

5
7410

Elektrikli coupe Renault TREZOR ilgi çekici tasarımı ile konsept otomobil dünyasına yeni bir soluk getirdi. Konsept otomobil geleceğin modellerinin tasarım ve teknolojisine yönelik bir arayışı temsil ediyor. Trezor teknik bileşenleri ve sürüş keyfine yönelik hizmetleriyle, bu elektrikli GT gelecek için emisyonsuz bir ulaşım ve vizyonu yansıtıyor.

Renault Trezor 2016 Paris Motor Show’da elektrikli konsept ve otonom özellikleri ile tanıtıldı. Daha sonra Renault Trezor, Festival Automobile International’ın 2016 Yılının En Güzel Konsept otomobili ödülünü aldı. Araba aynı zamanda Renault’nun Life Flower tasarım stratejisinin bir “taç yaprağı” olarak görünüyor ve araçları yaşam evrelerine dayandırıyor.

Fransız Tarzı Trezor Dış Tasarımı

Renault konsept aracı yeni baştan tasarlanan model çeşitlerinin önemli bir parçası: sade, duyulara seslenen ve ayırt edici ön yüz, “C” biçimli kendine has farları ile yenilikçi bir model. Renault Dezır Concept ile başlayan ve Yeni Renault CLIO ile somutlaşan Renault Trezor Concept, markamızın stilindeki olgunluğu temsil ediyor.

Renault Trezor Konsepti

Spor otomobil standartlarını yeniden tanımlayan tasarım

Renault konseptinin kaputu üzerinde, arka kaporta yapısını hatırlatan petek biçimli bir hava girişi bulunuyor. Sürücü tarafındaki yakıt deposu kapağı yerine şarj seviyesini gösteren analog bir gösterge yerleştirilmiş. Arka yüzünde fiber optik arka far imzasında kırmızı bir lazer ışığı bulunuyor.

Trezor otantik ve modern kabin tasarımı

Renault Trezor Concept’in kabin tasarımı baskın kırmızı rengiyle heyecan verici. Ahşap ve deri gibi en üst kalite malzemelerle sürüş keyfine odaklanıyor. İnce işçilik ve teknolojiyi bir araya getiren kokpiti, gelecekteki Renault modellerinin daha da şık, stilize ve bağlantılı olmasını amaçlayan iç mekanların habercisi.

Kokpite giriş

Klasik yarış otomobillerini anımsatan Renault Trezor Concept sizi eşiğinden adım atmaya ve kokpite girmeye davet ediyor. Kapıların sportif, heyecan verici görünümü gövdenin üst sütununu kaplayan kırmızı deri ile vurgulanır. Baş dayamaları sizi içeriye davet edercesine otomatik olarak geriye doğru hareket eder.

Ahşap, deri ve teknolojisi

Renault Trezor Concept’in kırmızı ahşap torpidosu bir bagaj bölmesi içerir. Özel imal edilmiş, deri kayışlarla yerine sabitlenmiş bölmeler koyu kırmızı yumuşak deri koltukların önünde uzanır. Torpidonun gösterişli çizgisi geniş dokunmatik ekranlı teknolojik kabini öne çıkarır. Dikdörtgen direksiyon simidinde de geleneksel kumandaların yerini dokunmatik ekranlar alır.

Teknik Özellikler

Renault Trezor, 349 beygir gücü ve 380 Nm tork ile arkadan çekişli bir araç. Aracın nispeten ince olan 3527 kiloluk ağırlığı sayesinde, dört saniyeden daha kısa bir sürede 62 mil / saat hıza ulaşabiliyor.

 

Otomobilde, önde değişken geometrili bal peteği şeklindeki hava girişleriyle optimize edilmiş bağımsız soğutma sistemlerine sahip iki akü paketi bulunuyor. Otomobilde, Formula E arabaları için geliştirilen Şarj Edilebilir Enerji Depolama Sistemi (RESS) teknolojisinden geliştirilen, frenle çalışan bir enerji geri kazanım sistemi bulunuyor.

İkinci el Renault otomobil ilanları

5 YORUMLAR

  1. mercedesin de böyle bir tasarımı vardır… bu tarz araçlara binmek için çok uzun zaman beklemeyeceğimizi düşünüyorum ama fiyatları nasıl olur bilemiyorum

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here