Renault akıllı mobilite alanına yatırım yapmak adına teknoloji firmaları ile ortaklık kurdu. Şirket akıllı mobilite alanında ilerleyişini sürdürmek adına yatırım çalışmalarını hızlandırdı. Fransız şirket bilgi birikimini, kendisini geliştirmiş diğer teknoloji şirketleriyle ortak bir paydada buluşturmak istedi. Renault’un asıl amacı bir organizasyon olan Software République’i kurmak.

Software République ile Ne Amaçlanıyor?

Bu yazılım şemasının amacı; şarj, siber güvenlik, ve gelecekteki mobilite üzerine çalışmalar yapmak. Ayrıca bu yazılım elektrikli araçlar için şarj deneyimini en basite indirgeyecek. Siber güvenlik alanında da çalışma gerçekleştirecek. Siber güvenliğin2022 temmuz ayından itibaren üretilen araçlarda zorunlu hale gelmesi gündemde.

Mesela bu sistem Renault’a ait şarj istasyonlarının kablo bağlantısına ihtiyacını kaldırıyor. Şarj istasyonu sürücülerden herhangi bir başka bağlantı gerektirmeden otomobiller ile bağlantı kurmasına izin verecek. Bu başka bir deyişle bir şarj projesi olarak kabul ediliyor. Renault bu teknolojinin gelişme sürecini çok hassas bir şekilde sürdürüyor. Renault yakın bir zamanda akıllı mobilite alanında iyi bir projeye imza atmış olacak.

Diğer ilgi alanları içinde yapay zeka, bağlantı, gömülü elektronik ve fiziksel bir cihazın veya ürünün performansının yazılım tarafından simüle edildiği ‘sanal ikiz teknolojisi’ yer alacak.

Yeni firma ile sağlanan çok sayıda kaynağa erişim hakkı verilecek olan “en umut verici start-up”ları finanse etmek için bir yatırım fonu kurulacak.

Groupe Renault CEO’su Luca de Meo, “Yeni Renault akıllı mobilite değer zincirinde, yerleşik istihbarat sistemleri artık tüm araştırma ve yatırımların yoğunlaştığı yeni itici güçtür.” dedi. “Bu teknolojik zorlukla karşı karşıya kaldık, kolektif ve açık bir şekilde oynamayı seçiyoruz.

Renault Akıllı Mobilite

“Ağırlık merkezi olmayacak: her birinin değeri başkaları tarafından çarpılacak. Siber güvenlik, mikroelektronik, enerji ve veri yönetimi konusundaki birleşik uzmanlık getirecektir. Buna ek olarak Avrupa’da üretilen düşük karbonlu, paylaşımlı ve sorumlu mobilite için benzersiz, mantıklı çözümler geliştirmemizi sağlayacaktır.”

Diğer dört kurucu üye arasında teknoloji servis sağlayıcısı Atos, yazılım şirketi Dassault Systèmes, elektronik üreticisi ST Microelectronics ve havacılık, savunma, ulaştırma ve güvenlik alanlarında yetkin elektrik sistemleri firması Thales yer alıyor.

Boston Consulting Group, küresel mobilite pazarının 2035’e kadar % 60 büyüyeceğini tahmin ediyor.

İkinci El Renault İlanları İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here