Alfa Romeo Tonale 2022 Yılına Ertelendi. Şirket patronu CEO Jean-Philippe Imparato’nun en iyi PHEH otomobil üretme amacında olduğunu dile getirmişti. Bu nedenle üretime çıkması beklenen SUV üç ay sonraya kaydı.

2022’nin ilk aylarına kadar yollarda göremeyeceğimiz Alfa Romeo Tonale 2020 yılında olmasını beklediğimi ön tanıtımı 3 ay geriye çekti.

Ceo Daha İyi Bir SUV İstiyor 

Alfa Romeo Tonale 2022 yılında üretime girecek. Bunun nedeni çok etkileyici. Automotive News Europe yetkilileri’nin belirttiği rapora göre gecikmenin nedeni yeni Ceo’nun daha iyi SUV istemesi.

Ceo, üretecekleri yeni SUV’nin, plug-in hibrit versiyonu ile aynı basamakta değil daha iyisi olmasını istemekte kararlı. Buna ek olarak yeni ceo Jean-Philippe Imparato performans açısından da çok iyi bir SUV üretilmesini istiyor.

Alfa Romeo Tonale 2022

Fransız, ana şirket Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) PSA Group ile birleşmesinin ardından bu yıl Ocak ayında markanın başına geçti ve yeni çok uluslu Stellantis’i yarattı.

Jean-Philippe Imparato Daha önce Kariyerine Peugeot’da Dijon Bölge Müdürlüğü’nde sektör müdürü olarak başladı. İlerleyen zamanlarda Peugeot’nun patronu oldu. Firmayı iflas bayrağını çekmenin eşiğindeyken çabaları sonucu bırakın batmaktan şirketi kar edecek bir hale getirmişti.

Şimdi ise Alfa Romeo’nun yeni patronu olarak her zaman mükemmel olanı yakalamaya çalışan iş disiplinin etkisini Alfa Romeo Tonale 2022 yılı üretimi ile gösterdiği duruşu görebiliyoruz.

Tonale ilk kez görücüye 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept bir otomobil olarak çıkmıştı. Ancak üretim için hazırlanan modelin fotoğrafları önceden sızdırılmıştı.

SUV Off-roader’ın plug-in hibrid varyantları Jeep Compass ile aynı platformu kullanacak. Modeller 187bhp ve 237bhp çıkışları ile 1.3 litrelik turbo benzinli motor olacak. Birde elektrik motoru ile çalışacak. Kullanılan pil 11,4kWh değerinde ve 50 km menzil sağlıyor.

Compass 4xe bir süredir sol taraftan sürüş gerçekleştiren ülke pazarlarında satıştaydı. Ancak 2021’in ikinci aşamalarında İngiltere’ye gelmeyecek. Üretim Hindistan yerine İtalyanın Melfi şehrinde bulunan Alfa Romeo fabrikasında devam edecek.

Alfa Romeo Elektrifikasyon Seviyesini Artırıyor

Alfa Romeo, “Elektrifikasyon seviyesini artırıyoruz.” dedi. “Tonale, Alfa Romeo’nun geleceğindeki ilk kilometre taşı olacak. Stellantis teknolojisinden ve know-how’dan yararlanarak en güncel elektrikli teklifle piyasada olmak istiyoruz. Pomigliano’daki ekiplerimiz üretim hattını güncellemek için güçlü bir şekilde çalışıyor.”

Alfa Romeonun Giuletta Hatchback üretimi son buldu. Hemen ardından şu anda hali hazırda ürettiği araçlar Giulia ve Stelvio SUV piyasaya çıktı. Şirket 2016’dan bu yana yeni bir otomobil üretmedi. Sonuç olarak Alfa Romeo ürün gamına yeni Tonale SUV’sini de ekleyecek.

İkinci El Alfa Romeo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here