Ünlü bilgi işlem şirketlerinden Nvidia, Volvo ile iş birliği yaptı. Nvidia, Volvo’nun otonom sürüş özelliğine sahip araçlarına çip tedarik edecek.

Otonom sürüş yeni nesil otomobillerde geleceğin otomobilleri olarak lanse etmemizde ki en belirleyici özelliktir. Volvo otonom sürüş alanında çalışmalar yapıyor. Otonom sürüş için uğraşan otomobil firmaları bulunuyor. Hiçbiri bu alanda henüz istedikleri hedefe tam anlamıyla ulaşamadı. Otonom sürüşe sahip özellikle Tesla gibi araçlarda otonom sürüş izlerini görüyoruz. Yine de bu firma dahil bir çok kişi bu yazılıma tam anlamıyla güvenemiyor. Teknolojinin gelişmesi ve yapılan bazı ortaklıklar sonucu ilerleyen yıllarda 5.seviye otonom sürüşü görmemiz muhtemel. Volvo da otonom sürüş alanında yarıştan kopmak istemeyenler arasında yer alıyor.

Volvo’dan Otonom Sürüş İçin Dev Ortaklık

Firma gelecekte Volvo otonom sürüş özelliğinin gelişmesi istiyor. Bunun için bilgi işlem gücü ihtiyacı doğdu. Nvidia arasında bir ortaklık anlaşmasına varılma kararı alındı.

Anlaşma mali açıdan netlik kazanmadı.  Ancak Bilinen bir gerçek var. O da Nvidia’nın Drive orin sistemini Volvo’ya ait olan yeni nesil SPA2 modüler mimarisi üzerine inşa edilen otomobillerde kullanılacağıdır.

Volvo Otonom Sürüş

Sistemin 1 saniyede işlem yapma sayısı 254 trilyon olarak kayıt altına alınmıştır. Volvo Lidar (ışık algılama sensörü) sistemi ile toplanan bilgilerin işlenmesi, güvenli ve sürekli güncellenen otonom sürüş teknolojisi için bir kapasiteye ihtiyaç olduğunu dile getiriyor. Söylenenlere göre teknolojinin kullanılacağı ilk araba gelecek yıl satışa sunulması beklenen XC90 olacak.

Volvo’nun baş teknoloji sorumlusu Henrik Green, “Mümkün olan en iyi Volvo’ları inşa etmek için kaliteli teknoloji firmalarıyla ortaklık kurmaya inanıyoruz.” dedi. “Nvidia Drive Orin teknolojisinin yardımıyla, yeni nesil otomobillerimizde güvenliği bir üst seviyeye taşıyabiliriz.”

Volvo Otonom Sürüş

Yeni SPA2 platformunu kullanan Volvo’lar, üretime girdikleri andan itibaren otonom sürüş için donanıma hazır olacak. Şirket, farklı ülke ve bölgelerde kullanımı yasal hale geldiğinde denetimsiz otonom sürüş sağlayan Highway Pilot özelliğini açacağını söylüyor.

Bazı Eleştirmenler, yeterli teknolojinin geliştirilmesinin on yıllar alabileceğini söylüyor. Bu nedenle tam teşekküllü olduğu söylenen ve piyasaya sürülen otonom sürüş yeteneği olan otomobiller dikkat etmeli.  Sistemlerin güvenlik ve sorumluluğunu düzenleyen yasaların karmaşık ve uzun vadeli zorluklar oluşturduğu konusunda uyarılar var.

İkinci El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here