Lpg’li Araç Benzinde Çalışmama Nedenleri

1
16977
Lpg'li Araç Benzinde

Günümüzde otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Özellikle otomobilini çok kullanan kişiler, yakıt ekonomisi için benzinli yerine lpg’li araç tercih ediyor. Benzinli bir araçta lpg kullanımı, ortalama olarak %40 tasarruf sağlıyor. LPG yakıt sistemi bazı marka model otomobillerde fabrika çıkışı olarak bulunabildiği gibi, genelde otomobillere sonradan montajlanıyor. Sıralı sistem LPG sistemine sahip araçlarda, otomobil ilk çalıştırmada benzinde çalışır. Motor belirli bir sıcaklığa ulaşınca Lpg regülatörüne ulaşan su ısınır. Su ısınınca müşür açılır ve araç lpg’ye geçer. Karbüratörlü araçlarda bulunan sistemde böyle bir durum söz konusu değildir. Araç direkt olarak lpg’de çalıştırılır ve bu şekilde kullanılır. Karbüratörlü araçlar uzun bir süre benzinde çalıştırılmadığı için genelde benzin sisteminde sorun oluşur. Bu yazımızda sizlere; Lpg’li araç benzinde çalışmama nedenlerinden bahsedeceğiz.

Lpg'li Araç Benzinde

Lpg’li Araç Benzinde Çalışmama Nedenleri

Karbüratörlü araçlar, sadece lpg ile çalışabildiği için birçok araç sahibi benzinde kullanmayı tercih etmezler. Bu sebeple genelde benzin sisteminde oluşan arızalardan araç sahiplerinin haberi yoktur. Karbüratörlü araçlar, lpg’den benzine geçmesi için motorun dönmesi gerekir. Karbüratörlü araçlarda elektrikli bir benzin pompası olmadığı için motorun dönmesi ile birlikte benzin otomatiği çalışır. Depodan motora benzin ulaştırılır. Bu sebeple karbüratörlü araçlarda lpg’den benzine sürüş anında geçmek gerekir. Aksi halde durum oldukça zorlaşacaktır. Peki araç benzinde çalışmıyorsa hangi parçalar arızalı olabilir?

Benzin Kesicisi

Karbüratörlü araçların benzinde çalışmamasının birçok nedeni olabilir. Benzin kesicisinin arıza yapması sonucu araç benzinde çalışmaz. Benzin kesicilerinin mekanik bir vanasıLpg'li Araç Benzinde bulunur. Bu vanayı açarak tamir servisine kadar gidebilirsiniz.

Benzin Otomatiği

Karbüratörlü araçlarda, benzini depodan motora taşıyacak elektrikli bir pompa yoktur. Motorun dönme kuvveti ile çalışan mekanik bir benzin otomatiği bulunmaktadır. Benzin otomatiği zamanla eskir ve arıza yapar. Değişimi gerekir.

Karbüratör

Karbüratör, özellikle eski model araçlarda yakıt hava karışımının ayarlandığı ve motora gönderildiği bölümdür. Sürekli LPG’de kullanılan araçların karbüratörü zamanla kurur. Karbüratör içerisinde bulunan diyafram ve contalar sertleşir. Karbüratör taşırma yapabileceği gibi aracın çalışmasına engel de olabilir.

Gaz Anahtarı

Gaz anahtarı, aracın yakıtının ayarlandığı bölümdür. Gaz anahtarının arıza yapmasLpg'li Araç Benzindeı sonucunda kesiciler devreye girmez ve araç benzinde çalışmaz. Gaz anahtarının değişimi gerekir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Merhabalar 2001 model Mitsubishi Carisma 1.6 benzinli aracım benzin pompası sağlam yeniledim çalışmıyor LPG ile idare ediyorum arıza yapıldı bozuldu 3.4 kez çekiciyle gittim tamire başka nereden arıza yapar tamirciler de çok uğraştı sıralı sistem bilgi verebilir misiniz..Sitenizdeki bilgi beni umutlandırdı.Teşekkürler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here