Polestar 2 Yazılım Arızası Nedeniyle Geri Çağrılıyor

0
1230
polestar-2
polestar-2

Polestar 2 modelleri, EV‘yi kapatabilen yazılım arızası nedeniyle geri çağrıldı. Sorun dünya çapında yaklaşık 2200 aracı etkiliyor ve Polestar, bir yazılım güncellemesiyle düzeltilebileceğini söylüyor.

⇒Polestar, aracın sürüş sırasında güç kaybetmesine neden olabilecek bir yazılım hatasını düzeltmek için tüm Polestar 2 elektrikli araçlarını geri çağırdı.

⇒Otomobil üreticisi, Polestar 2 sahiplerine, sorunu gidermek için aracın yazılımını güncellemek için araçlarını bir servis merkezine götürmeleri söylendi.

⇒Bu sorun nedeniyle herhangi bir yaralanma veya kaza bildirilmedi.

Bu Polestar 2 Modelleri İçin İkinci Geri Çağırma

2020-polestar-2'ler
2020-polestar-2’ler

Automotive News’in bir raporuna göre tüm Polestar 2’ler için ikinci bir geri çağırma yayınlandı. Elektrikli otomobil üreticisi, bu geri çağırmanın “teslim edilen çoğu müşteri aracındaki hatalı invertörlerin değiştirilmesini içerdiğini” belirtti. Polestar, hem bu sorunun hem de önceki sorunun bir servis merkezine tek bir ziyaretle çözülebileceğini söylüyor.

Polestar 2 dünya çapında sadece birkaç aydır yollarda ve şimdiden bazı yeni araba sorunları yaşıyor. Volvo ve Geely’nin sahip olduğu elektrikli araç başlangıcı, sürüş sırasında birkaç araç güç kaybettikten sonra 2189 otomobilinin tamamını geri çağırdı.

Araba ve Sürücüye Ayrı Ayrı Çağrı Gönderildi

geri-çağırma
geri-çağırma

Polestar, Araba ve Sürücüye şu ifadeyi gönderdi: “Az sayıda müşteri tarafından bildirilen bir sorunu araştırdıktan, doğruladıktan ve bir çözüm geliştirdikten sonra Polestar 2 için gönüllü bir güvenlik çağrısı yayınladık. Pil Enerji Kontrolü mantığında bir hata Modülün düzeltilmesi için manuel bir yazılım güncellemesi gerekiyor. Avrupa ve Çin’de toplam 2189 potansiyel olarak etkilenmiş kayıtlı müşteri aracı geri çağrılıyor.

Polestar 2’lerin sahiplerine, otomobil üreticisi, sorunu çözmek ve aracın yazılımını güncellemek için araçlarını yerel bir servis merkezine götürmeleri konusunda bilgilendirildi. Henüz Polestar 2’ler Kuzey Amerika’ya teslim edilmediğinden, sorun ABD’yi vurmadı ve muhtemelen bu araçlar ABD kıyılarına çıktığında sorun zaten çözülmüş olacak.

Polestar 2 Yazılım Sorunu Yaşayan İlk Araçlar Değil

fiat-500-e
fiat-500-e

Polestar, bu tür bir aksaklık yaşayan ilk EV değil. 2016’da hem Fiat 500e hem de Volkswagen e-Golf’te bu araçların kapanmasına neden olabilecek yazılım sorunları vardı. Yazılım testlerinin bu araçlarda ne denli önemli olduğu ortada. Çünkü bu tarz arızalar hem güvenlik açığına hem de geri çağırmalar sayesinde itibar kayına sebep oluyor.

İkinci El Elektrikli Arabalar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here