Otonom araçlara merak otomotiv sektöründe fazla olsa da bu tür araçlara kullanıcıların sıcak bakmadığı ortaya çıkmıştı. Yapılan birçok çalışma sonucunda insanların bu otonom araçlar için güvenli olmadığını düşündüğünü ortaya koymuştu. Hatta toplam 16 milyar dolar yatırım desteği alan bu çalışmanın acaba boşa mı gideceği gündeme getirmişti.

Otomotiv sektöründe bu tür gelişmeler konuşulurken yılbaşından bu tarafa dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs salgını bu araçlara olan bakış açısının tamamen değişmesine neden oldu. İnsanların bu araçlara güvenmemesinin altında yatan nedenin denemeleri esnasında ölümlü kazaların olması olarak gösteriliyor. Binlerce sensor ve yazılımla hareket eden bu araçlar virüs salgını sonrasında birçok ülkede kullanılmaya başlandı.

Otonom Araçlarla Teslimat Yapılıyor

otonom araçlar

İnsanların evlerinde çıkmaması yönünde yapılan çağrılar birçok sektörde satışların dibe vurmasına neden oluyor. Bunun için tüm firmalar farklı çözümler üretmeyi tercih ediyor. Başka Amerika ve Çin olmak üzere bazı ülkeler bu araçları kullanarak ihtiyaçları karşılamak için ürünleri eve teslim etmeyi tercih ediyor.

Arizona’da hizmet veren otonom araç şirketi Nuro, bulunduğu bölgede ihtiyaçları karşılamak için teslimat yapmaya başladığını aktardı. Aynı çalışmanın Çin’de yapıldığı da biliniyor.

Yurtdışında pek çok alışveriş siteleri siparişleri bu araçlarla evlere bıraktığı açıklandı.  Geçen hafta boyunca toplam 200 kadar siparişin teslim edildiği aktarıldı. Araç sayısının arttırılması yönünde çalışmaların yapıldığı ve yıl bitmeden firmanın bin araçlık bir filoya sahip olacağı aktarıldı.

Otonom Araçlar Her İşe Yarıyor

otonom

Otonom araçlar sadece alışveriş hizmetleri için kullanılmıyor. İnsanların birçok şeye el değmeden ulaşmasını sağlamak için gerekli olan tüm alanlarda kullanılıyor. Özellikle de şu günlerde çok gerekli olan sağlık ekipmanlarının dağıtılması için yardımcı olduğu aktarılıyor. Bunun yanında kargo taşımacılığı, market alışverişleri için insanlara gerekli hizmeti sunacağı yönünde çalışmalar olduğu aktarılıyor.

Bildiğiniz gibi her kriz kendi içerisinde yeni bazı durumların artmasına yardımcı olur. Yaşanan virüs salgını sonrasında çöpe gideceği tahmin edilen otonom araçların bir anda popüler bir hale gelmesi de bunun bir göstergesi oldu. İnsanlar geçmişte bu araçlara güven duymadığı yönde çalışmalar olsa da ilerleyen zamanlarda bu araçlara olan ihtiyacın da büyük bir artış yaşayacağı aktarıldı.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here